YELİZ YİRMİBEŞ - OYAK İnşaat’ın gündeminde hangi çalışmalar var?

Kurulduğu günden bu yana OYAK İnşaat, önceliğinde üyelerinin konut edinmesi olmak üzere nitelikli, kaliteli ve erişilebilir konut projesi üretmek hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar Göksupark Konut projesi dahil toplam 36 proje ile 13 bin 479 adet konut edindiren OYAK İnşaat, farklı lokasyonlarda bulunan arazilerde; yenilikçi, modern, kullanışlı ve ileride alıcısına yatırım avantajı sağlayacak projeler geliştiriyor. Emlak ve arsa projeleri ile OYAK’ın üyelerinin nema gelirlerine uzun vadeli katkı sağlanması da hedefleniyor.

OYAK Göksupark Konut projesinde peyzaj, havuz gibi yeşil alan çalışmaları kapsamında neler yapılacak?

OYAK Göksupark’ta 38 bin metrekareyi aşkın peyzaj alanında dört mevsimin güzelliklerinin bir arada yaşanması için yapraklarını dökmeyecek bitkiler seçildi ve tematik bahçeler düzenlendi. Sosyal tesisin önünde düzenlenen şelale ve dinlenme alanları site sakinlerine etkileşim alanı olarak sunuluyor. Daire sakinlerinin yaşam konforunu artırmak için yürüyüş yollarının yer aldığı OYAK Göksupark’ta, peyzaj alanlarında su tüketiminin kontrolü için yer örtücü bitkiler seçilirken, bitkilerin sulanmasında damlama yöntemi kullanılıyor. 

OYAK İnşaat önümüzdeki süreçte neyi hedefliyor, planları neler?

OYAK İnşaat’ın birinci görevi; OYAK üyelerini onların ihtiyacını karşılayacak donanımlarıyla konut sahibi yapmak. İlerleyen dönemlerde de bu hedefinin yanı sıra üyelerinin nema gelirlerine katkı sağlayacak lüks konut yapımı hedefleniyor. Ayrıca ülke ekonomisine katkı sağlayacak, ithalatı azaltacak OYAK ve şirketlerinin üretim tesislerinin yapım işlerinde de OYAK İnşaat, önemli görevler üstlenmek üzere faaliyetlerini sürdürecek.