Çevre sağlığına önem verilerek tasarlanan Le Chic Bodrum, Deniz GYO’nun bu projedeki arsa geliştirme partneri Ataman Grubu’na ait bir oteli dönüştürerek ekonomiye değer kazandırmayı, bunu yaparken de yeşil ve çevreci mimari kriterler hassasiyetinde yeniden inşa etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda projede geri dönüşüme, güneş enerji panelleri ve elektrikli araç sarj istasyonlarına yer verilen projenin iklimlendirilmesinde ise Daikin tercih edildi. 

Le Chic Bodrum iklimlendirme çözümleri için kalitesi ve çevreci çözümleriyle bilinen Daikin’i seçti. Müşteriler için güven unsurunun öne çıktığını belirten Deniz GYO Genel Müdür Yardımcısı Onur Karahan, özellikle son dönemde müşteri hedef kitlesi için güven unsurunun çok değer kazandığını, geliştiriciye duyulan güvenin gayrimenkul almada en önemli kriter olduğunu gördüklerini ifade ederek, “Biz de bu konuda tarafımıza gelen teveccühe layık olmak için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Müşteri ve misafir memnuniyetini, satış sonrasını önemsiyor, seçimlerimizi de buna göre yapıyoruz. Daikin ile yollarımız böyle kesişti. Projemizde kaliteli, güvenilir, sürdürülebilir hizmet anlayışına önem veren çözüm ortaklarıyla yol almayı tercih etmekteyiz. Daikin gerek ürün kalitesi, gerek üst düzey marka algısı ve yaygın servis imkanlarıyla bu konuda bizi ikna eden bir marka oldu ve çalışmaya başladık. Tercihimize güveniyoruz, yeni ev sahiplerimize de bu tecrübeyi yaşatmak için emin adımlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu vesileyle değerli Daikin ailesine de iş birliği için teşekkür ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum.” dedi.

“MARKAMIZIN BİLİNİRLİĞİ, GÜVENİRLİĞİ VE TARTIŞILMAZ”

Bu ölçek ve özelliklerde bir projede yer almaktan Daikin Türkiye olarak memnuniyet duyduklarını belirten Daikin Türkiye Isıtma Müdürü Fahri Umut Ertür, projede yer alan ürünler ve bu ürünlerin projeye kazandıracağı özellikler hakkında bilgi verdi. Le Chic Bodrum projesinin farklı büyüklüklerde 135 konut ve 30 odalı butik bir otelden oluştuğunu açıklayan Ertür, bu proje için Daikin’in tercih edilmesinde markalarının bilinirliği, güvenirliği ve tartışılmaz Daikin kalitesinin en önemli rolü oynadığını vurguladı. Projenin tüm ısıtma, soğutma ve sıcak su tasarımının tek bir markayla çözümlenebilmesinin en büyük artılarından biri olduğunu dile getiren Ertür, “Daikin’in yaygın destek ağı ve etkin satış sonrası servis hizmetinin olması Daikin’in tercih edilmesinde etkili bir kriterdi. Çevreci hassasiyetlerle yükselen projenin ısıtma, soğutma ve sıcak su çözümleri için 130 takım farklı modellerde Daikin Altherma ve 147 adet Daikin VRV dış ünite kullanılmasına karar verildi. Projenin ısıtma, soğutma ve sıcak su tasarımı Daikin Bodrum bayisi Duru Mekanik tarafından yapıldı. Bu da tasarımın en optimal düzeyde gerçekleşmesine imkan sağladı. Projenin konut kısmı için seçimi yapılan Daikin Altherma LT serisi ısı pompaları ile yerden ısıtma ve Daikin Altherma Sıcak Su Boyleri ile de kullanım sıcak suyu ihtiyaçları karşılanıyor. Otel kısmı için seçilen Daikin Altherma HT serisi ısı pompaları, kullanım sıcak suyu ihtiyacına yönelik olacak şekilde kullanılacak. Altherma ısı pompasının bütün komponentleri Daikin tarafından ve Daikin kalitesinde üretilmesi sebebiyle dayanıklılığı yüksek ürünlerdir. Kompresör için beş yıl, geri kalan parçalar için üç yıl garanti verir. Çevre duyarlı Altherma ürünlerimiz yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor. Çevreci yönüyle öne çıkan Le Chic Bodrum için en ideal çözüm Daikin Altherma ile sağlanmıştır.” dedi.