Layher, ürün ve hizmet kalite dengesi açısından dünya çapında öncü bir marka. İzmir ve Kocaeli olmak üzere iki dağıtım merkezi ile hizmet veren firmanın yaptığı çalışmaları Layher Türkiye ’nin Satış ve Pazarlama Müdürü A. Deniz Ermişoğlu ile konuştu

Layher Türkiye, geçtiğimiz günlerdeyeni merkezine taşındı. Bu yatırımınızdan ve markanızın bugün geldiği noktadan bahseder misiniz?

Layher Türkiye merkez ofisi, daha önceleri İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 2,5 dönüm arazi üzerine kurulu bir alanda faaliyet gösteriyordu. Bu depomuzu ve idari binamızı, yaklaşık üç ay önce Kocaeli Dilovası’nda Mermeciler Küçük Sanayi Sitesi’ndeki 5,5 dönümlük büyük bir alana taşıdık. Bu taşınmadaki temel amacımız, müşterilerimizin her geçen gün büyüyen taleplerine karşılık daha fazla stok tutarak tedarik sürelerimizi kısaltmak ve genişleyen kadrolarımıza ve bizi ziyaret eden müşterilerimize çeşitli faaliyetler içindaha büyük ve konforlu çalışma alanları sunabilmekti. Buna bağlı olarak Kocaeli merkez ofisimizde 30 kişilik bir eğitim salonumuzla birlikte yaklaşık 200 m2’lik 
kapalı sergi alanımız mevcut. Bu ofiste, müşterilerimizin güvenli iskele ihtiyaçlarına doğru ve hızlı çözümler sunabilmek için teorik ve pratik eğitimler gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimiz, diledikleri zaman sergi alanımıza gelebiliyorlar ve buradaki iskeleleri yerinde daha detaylı inceleme ve bilgi alma fırsatını bulabiliyorlar. Kocaeli ve İzmir’de olmak üzere iki dağıtım merkezimizle ve ofislerimizle toplamda 8 dönüm alan ile müşterilerimizin taleplerine karşılık vermeye devam ediyoruz. Orta vadeli planlarımız arasında Ankara’da da bir dağıtım merkezi kurma hedefimiz var. Ankara ile birlikte tüm Türkiye’yi Layher kapsayan bir ağ oluşturacağımıza inancımız tam. Halihazırda faaliyet gösteren 2 dağıtım merkezimizde toplamda 4000 tona yakın çeşitli ürün gruplarında hazır stok bulunduruyoruz. Bu rakam, Türkiye’de yerli üretim yapan birçok firmanın yıllık üretim kapasitesinden oldukça fazla. Depolama alanındaki bu gücümüz sayesinde, müşteriye daha hızlı teslimat sağlıyoruz. Layher Türkiye olarak son 3 yıldır çok güçlü bir ivme yakaladık ve her yıl bir öncekine oranla neredeyse yüzde yüz büyüdük. Bu bizim için büyük bir gurur. Bu gelişmeyi devam ettirebilmek adına altyapımızı oluşturuyor ve hergün daha fazla çalışıyoruz.

Layher Türkiye, müşterilerine hangi ürün ve hizmetleriyle çözümler sunuyor?

Layher, dünyanın en büyük sistem iskele üreticisi. Ürünlerimizin tümü, Almanya Stuttgart’da bulunan fabrikalarımızda üretilmekte. Bugün 140’tan fazla lokasyonda Layher malzemelerinin satışı gerçekleştiriliyor. Satışlarımızın büyük bir kısmını Allround İskele Sistemleri oluşturuyor. Allround İskele sistemleri ile müşterilerimize enerji santralleri, petrol rafinerileri, kimya tesisleri, çimento fabrikaları ve tersanelerin yanı sıra köprü, tünel ve restorasyon projelerinde de çok yönlü çözümler sunuyoruz. Kaliteden bahsedildiğinde ilk akla gelen marka olduğumuzun farkındayız. Aynı zamanda başlıca amaçlarımızdan bir tanesi de kaliteyi sadece malzeme özelinden çıkartıp satış öncesi ve sonrası hizmetlerimiz ile birleştirip müşterilerimize doğru ve hızlı çözümler sunabilmek. Bu hizmetlerimiz projelendirme, saha süpervizyonu, ilk kurulum desteği, satış öncesi ve sonrası eğitimler, projelerinize özel çözümler ve hızlı tedarik süreçlerinden oluşan bir paketi kapsar. Hatta ileri bir aşama olarak, bu sistemin organizasyonunu tesisinizde kurmaya kadar gidebiliyor. Müşterilerimiz, ürünlerimizi tercih ederken bu paketide satın aldıklarının farkında. Dolayısıyla bizim amacımız bu noktada daha iyi hizmet verebilmek. Bunun için Layher Türkiye, organizasyonumuzda her gün canla başla çalışan 21 takım arkadaşımız mevcut.

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Hedefimiz, Türkiye’deki pazar payımızı ve kaliteli hizmet anlayışımızı daha yüksek seviyelere çıkarmak. Şu anda endüstriyel pazar alanında lider konumda olduğumuzu söyleyebilirim. İnşaat sektöründe ise daha küçük bir pazar payına sahibiz. Sektörün gelişmesine de bağlı olarak gelecekte bu pazarda da payımızı yüksek oranda artıracağımızı düşünüyorum. Yakın gelecekte özellikle restorasyon, köprü ve tünel gibi inşaat projelerinde yer almayı planlıyoruz.