Layher İskele Sistemleri’nin bu yıl gündeminde birçok önemli başlık var. Bunlar arasında Bauma’da sunacağı yeni ürünler ve yeni bölgelerde depo ve ofisler açmak da yer alıyor. Markanın ajandasındaki çalışmaları, Layher Türkiye Genel Müdürü Tevfik Ceran’dan dinledik.

2018 yılını firmanız ve sektörünüz açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

2018 yılı ekonomik açıdan birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kaldığımız, firmaları gerek mevcut işlerini yürütme geleceğe yönelik planlar yapma konusunda oldukça zorlayan bir sene oldu. Birçok sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de 2018’in getirdiği mali zorluklar ve pazarlardaki daralmalar yakından hissedildi. Özellikle inşaat piyasasında görülen ve etkisi hala süren darboğazlar, sektörümüzdeki firmaları da etkiledi. Biz bu zor günlerde müşterilerimize ve onların ihtiyaçları ile daha yakından ilgilenmeye ve karşılaştıkları problemlere çözüm üretmeye çalıştık. Çoğunlukla finansal konularda oldukça esnek davranmaya çalıştığımız ve müşterilerimize daha çok kulak verdiğimiz bir dönem oldu. Layher Türkiye olarak 2018 yılı, hedeflerin ve tüm bu zorluklara rağmen çift haneli büyüdüğümüz bir yıl oldu.

Layher İskele Sistemleri olarak bu yıl hangi konulara odaklanacaksınız?

Layher İskele Sistemleri olarak yeni yıl ile birlikte hali hazırda güçlü olduğumuz pazarlarda konumumuzu, pekiştirmenin yanı sıra yeni atılım yapmayı düşündüğümüz mecralarda da plan ve projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bizim için gemi inşa sektörünü ön plana alarak aksiyon alacağımız bir yıl olacak. Endüstriyel projelerde Layher’in varlığı her geçen gün daha da büyüyerek hissedilmekte. Özellikle rafinerilerde başarılı işlere imza atıyoruz. Artarak devam etmesi yönünde gerek malzeme gerekse eğitim faaliyetlerimizi organize ediyoruz. Yaklaşmakta olan Bauma 2019 fuarı ile birlikte alışılageldiği üzere pazara birkaç yeni ürün sunacağız. Ümidimiz, mevcut ürünlerle birlikte bu yeniliklerin pazarda Layher’e yakışan bir heyecan yaratması. Bunların yanında mevcut depo alanlarının büyütülmesi adına yeni bölgelerde depo ve ofis çalışmalarımız sürmekte. İlerleyen günlerde bu konularda, Layher Türkiye tarafında yeni gelişmeler de olacak. 

Allround İskele Sistemlerinizin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Layher “Allround” İskele, piyasada modüler iskele ile eşdeğer hale gelmiş bir sistem. 1974 yılında piyasaya sürüldüğünden beri bu orijinal sistem sürekli bir gelişim içerisinde. “Allround” iskele sistemleriyle müşterilerimize enerji santralleri, petrol rafinerileri, kimya tesisleri, çimento fabrikaları ve tersanelerin yanı sıra köprü, tünel ve restorasyon projelerinde de çok yönlü çözümler sunuyoruz. “Allround Lightweight” serisi ürünlerimizle daha hafif bileşenler kullanarak kurulum hızını ve taşıma kapasitelerini artırıyor ve bu sayede müşterilerimize büyük ölçüde para tasarrufu sağlıyoruz. Düşük ağırlığına rağmen artırılmış yükleme kapasitesi ve otomatik kilit fonksiyonu sayesinde kurulum sırasında ileri seviye iş güvenliği ve sistemde ağırlık tasarrufu yaparak artırılmış kat yüksekliği ve fiziksel zorlanmanın azaltılmasının sağladığı ergonomik faydalar, diğer artılar olarak sayılabilir. Zor mimarilerde, dar alanlarda ve yüksek güvenlik gereksinimlerinde bile Allround İskele sistemi daha hızlı, güvenli ve ekonomik bir çözüm sağlamakta.

Üst yapı projelerine sağladığınız faydalar nelerdir? Bu alana çözüm sunduğunuz ürünleri ve bu ürünlerin özelliklerini öğrenebilir miyiz?

Üst yapı projelerinde kaçış merdiven kuleleri, geçici merdiven sistemleri, demirci iskeleleri, yarı tamamlanmış yollarda konsol monteli yürüme yolları, cephelerin son sıva işleri ve kaplanması
çin çeşitli ürün yelpazesi sunmakta. Buna ek olarak, Layher Allround İskele ile tamamen entegre çalışan TG 60 kalıp altı taşıyıcı iskele, her türlü döşeme kalıbı işlerinde ağır yüklerin taşınmasına olanak sağlar. Layher, TG 60 Taşıyıcı Çerçeveyi özellikle taşıyıcı yapılar inşa etmek için tasarlamıştır. Ana parça, entegre delikli disklere sahip olan TG 60 taşıyıcı çerçevelerdir. Tüm çerçeveler simetrik parçalardır, dolayısıyla kurulum sırasında hiçbir çapraz desteğe ihtiyaç duyulmaz. Allround TG 60 Taşıyıcı İskele dikmeleri, 6 tona kadar yük taşıyabilir. Yapı analizleri, DIN EN 12812 normunun gereklerine uygundur. Yüksek bağlantı hassasiyeti sayesinde zemin üzerinde montaj ve daha sonra vinç tarafından hızlı bir konumlandırma da sağlanabilir. Layher Allround İskele Sistemine sınırsız entegrasyonu sayesinde yatay elemanlar ve çapraz destekler, zaman tasarrufu sağlanarak kolayca monte edilebilir. Tekil bileşenlerden yapılan yapılarla karşılaştırıldığında montaj ve demontaj sırasında yüzde 30’dan fazla zaman tasarrufu sağlar.

Çözüm sunduğunuz üst yapı projelerinize örnek verir misiniz?

Doğuş-Bilgili Ortaklığıyla yürütülen Galataport projesinde, Layher taşıyıcı ve TG 60 kalıp altı modüler iskele sistemleri tercih edildi. Bu proje kapsamında tarihi yapıların korunması, restorasyonu ve yeni inşaat çalışma alanlarında güvenilir taşıyıcı iskele sistemleri ile müşterilerimize çözümler sunuyoruz. Halen inşa halinde olan Çanakkale Köprüsü çalışmalarında, kesonların etrafında Layher Allround İskele sistemleri kullanılmakta. Layher, malzemelerinin çok yönlülüğü ve geniş aksesuar yelpazesi sayesinde tüm zorlu yerlerde en ekonomik ve akılcıl çözümleri sunmakta. Bunların haricinde, projesi tamamlanmış olan Hilltown AVM, Maltepe Piazza, Gaziemir Optimum AVM gibi büyük kapsamlı yapılarda da Layher İskele sistemleri tercih edilmiştir.

İş sahasında müşterilerinize ürün ve hizmetlerinizle ilgili ne gibi yardımlar sunuyorsunuz?

Şantiyede verilen gerek satış öncesi ve sonrası eğitim hizmetleri, gerekse süpervizyon hizmetleri Layher markası için malzeme kalitesi kadar önemli bir konudur. Bu konuda müşterilerimize yenilikler sunmanın yanı sıra kendimizi de sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Talep gelen şantiyelere veya şirketlere, iskele temel eğitimi ve Layher ürünlerinin tanıtımını sağlıyoruz. Malzememizin bulunduğu şantiyelerde de ilk kurulum süpervizyonu ve temel eğitim faaliyetleri ile birlikte Layher ile ilk kez tanışan müşterilerimize işlerini kolaylaştıracak bilgileri aktarıyor ve hali hazırda müşterimiz olan şantiyelerde de ileri kurulum teknikleri konusunda hizmet veriyoruz. Ayrıca Layher Türkiye olarak yeni bir eğitim faaliyeti başlatacağız. Belirli seviyede iskele bilgisine sahip şirket personelleri için Layher iskele sistemini tanıtmak ve sistem iskele eğitimi vermek amacıyla bu sene Mart, Mayıs Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında teorik ve pratik olmak üzere merkez depomuzda ve eğitim salonumuzda “Layher Allround Eğitim Günleri” düzenleyeceğiz. Kıymetli iş ortaklarımız eğitimin detaylarını web sitemizden veya bize ulaşarak takip edebilirler ve bu eğitim için yerlerini şimdiden ayırtabilirler.