2021 yılının Layher Türkiye hedefleri ve planları açısından olumlu bir yıl olarak geçtiğini belirten Layher Genel Müdürü Tevfik Ceran, "2021 yılını yeni projeler ve müşteriler ile dolu ve verimli geçirdik. Özellikle partnerlerimiz aracılığı ile irili ufaklı bir sürü yeni projeyi hayata geçirdik ve bizim için en önemlisi, bu tesisleri Layher kalitesi ile tanıştırma imkanı yakaladık. 2022 yılında spesifik olarak alternatif alanlarda etkinliğimizi artırmak için çalışacağız" dedi. 

2021 yılını sektör ve şirketiniz açısından değerlendirir misiniz? 2022 yılı için öngörüleriniz nelerdir? 2022 için ne tür yatırımlar planlıyorsunuz?

2021 yılı, Layher Türkiye’nin hedefleri ve planları açısından olumlu bir yıl olarak geçti. Pandemi etkilerinin bir nebze olsun azalması ile, bu tedbirlerle doğrudan ilişkili bizim iş yaptığımız sahne etkinlikleri gibi belirli sektörlerde iş hacminde büyük artış oldu. Endüstriyel işletmelerde üretimin verdiği güç ile yine bakım kontratları tarafında, iş hacminde artışlar görüldü. Yeni açtığımız Ankara depomuzun etkilerini kısa sürede görmek bizi mutlu etti. 2021 yılını yeni projeler ve müşteriler ile dolu ve verimli geçirdik. Özellikle partnerlerimiz aracılığı ile irili ufaklı bir sürü yeni projeyi hayata geçirdik ve bizim için en önemlisi, bu tesisleri Layher kalitesi ile tanıştırma imkanı yakaladık. Yeni yılda ülkemizin, pandeminin etkilerinden biraz daha arınacağı beklentisi üzerine planlar yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar, bizi ithal ürün satan bir firma olarak endişelendiriyor olsa da, önümüzdeki projelerin firma performansına olumlu yansıyacağı inancındayım. 2022 yılı, özellikle endüstriyel tarafta, büyük işletmelerin büyük bakım işlerinin takvimde olduğu bir yıl olacak. Kendimizi bu pazardaki yoğunluğa hazırlamaktayız. Ayrıca, sektörümüzde yükselen ihracat trendi, birçok yerli üretici firmamızı dış pazarlara yöneltmekte. Bu da bize, iç pazarda yeni fırsatlar doğuruyor. Bu fırsatları değerlendirmeye çalışıyor olacağız. 

2022 yılı için sunacağınız yeni iskele sistemleri var mı? Hangi tür yapılarda ve üretim tesisi projelerinde ne tür iskele sistemlerinizi öne çıkaracaksınız?

2022 yılında spesifik olarak alternatif alanlarda etkinliğimizi artırmak için çalışacağız. Tradisyonel olarak güçlü olduğumuz endüstriyel işlerin yanı sıra, inşaat ve özellikle alt yapı bizim için öncelikli olacak. Renovasyon işleri ile ilgili büyüyen trendimizi, daha da yaygınlaştırmaya ve geliştirmeye çalışacağız. Yine gösteri sanatları ve etkinlikler, yeni ve nitelikli işler için hedefimiz olacak. Partner ağımızı geliştirmek, mevcutları güçlendirmek her sene olduğu gibi, bu yıl da hedeflerimizden biri olacak. 

SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA

Pandemi sürecinin etkisinin azalacağı beklentisiyle bir süre ara vermek zorunda kaldığımız üniversite  öğrencileri ile bir araya gelme fırsatlarını tekrar değerlendireceğiz. Yaklaşan Bauma fuarı ile birlikte, bizden yeni ürün lansmanları duyacaksınız. Yeni depo lokasyonumuz olan Ankara’da eğitim faaliyetlerimize ağırlık vereceğiz. Dijitalleşmenin önemine ve efektifliğine inancımızla birlikte, partnerlerimiz tabanına yayılması ve buradan da son kullanıcıya ulaşması konusunu gündemimizde tutacağız. Sektörle ilgili şu anda gündemdeki en büyük teknolojik hamle, dijitalleşme. Layher olarak, artırılmış sanal gerçeklik programları ile iş ortaklarımıza dijital bir dünyanın kapılarını açıyoruz. İnşaat sektöründe ortaya çıkan BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) konseptini, Layher SIM® ile entegre ederek dijitalleşme alanındaki ilerlememizi sürdürüyoruz. Layher SIM®, iskeleye özgü süreçlerin dijitalleştirilmesini sağlayan 3D model merkezli bir konsept. Layher SIM®, 3 boyutlu modelleme yapabilme ve BIM’e erişim sağlayabilmesinden dolayı iskele sistemleri ile yapı arasında çakışma kontrollerini de yapabilmekte. İskele sistemlerinin en ekonomik şekilde tasarlanmasına ve sürecin en verimli şekilde yönetilmesine daima olanak veriyor. Bu sayede yapılan tüm projelerde zaman yönetiminden lojistiğe kadar ilerleme gösterilebiliyor. Layher SIM®, projeye tam olarak ihtiyaç duyduğu şeyi sağlamanın yanı sıra yenilikçi çözümler de üretiyor. Sürecin her adımında sunduğu şeffaflık, proje planlaması ve maliyet kontrolünde sağladığı avantajlar sayesinde geleceğin iş modellemesindeki yerini şimdiden aldığını söylemek mümkün.

Layher standartlarının, sadece kendi uygulamalarımızda değil, partner uygulamalarında da yerleşmesi için çalışacağız. Pandemi sürecinde hepimizin yaşadığı tedarik zinciri kırılganlığının farkında olarak, her zaman teslime hazır, dolu depolarla iş ortaklarımızın çözüm ortağı olmayı sürdürmeyi planlıyoruz.

Yurtdışı projelerde öne çıkan talepler neler oluyor? Devam eden bir projenizi paylaşır mısınız?

Bizim pazar olarak sorumluluğumuz sadece Türkiye’den ibaret olmasına rağmen, yine yurtdışında da nitelikli işlere imza atmaya devam ettik. Bunlardan en önemlilerinden biri, Bağdat’da yapımı devam eden, Irak Merkez Bankası binası cephe işleri için dizayn ettiğimiz iskele sistemlerimiz oldu. Her yönü ile özel bu projenin, karmaşık cephe mimarisi için Layher uzmanlığına ve malzeme kalitesine güvenilmesi, bizi gururlandırdı. 
Irak Merkez Bankası binasının özel mimari dış cephe tasarımı, dış cephe panellerinin montajında kullanılacak olan iskele sistemlerinin projelendirilmesinde de detaylı ve titiz çalışmayı gerektiriyordu. Açılı kuruluma olanak sağlayan Layher Allround İskele Sistemi sayesinde yapı ve sistem arasında talep edilen boşluk mesafeleri tasarım aşamasında üzerinde detaylı çalışılarak uygulamaya hazır hale getirildi. Ayrıca Layher ürün gamında bulunan AIIround iskele sistemiyle tamamen uyumlu çeşitli ölçülerdeki konsol elemanlarla, erişilebilmesi en zor alanlara kolaylıkla erişim sağlandı. 

Son olarak eklemek istedikleriniz ?

Biz bu yıl, pandeminin etkilerinden dolayı istediğimiz gibi olmasa da Layher’in Türkiye’deki 10’uncu yılını kutladık. Yaptığımız işe tutku ile bağlıyız. On yılda geldiğimiz nokta, yaptığımız işler, gerçekten çalışanlarımızın her birinin üstün başarısı. Daha nice on yıllar, iş ortaklarımıza ve onların işlerine katma değerli hizmetler vermek istiyoruz. Layher olarak, iskele endüstrisinde; malzeme kalitesini, zamanında teslimi, hizmet kalitesini ve standardını temsil ettiğimize inanıyorum. Temsil ettiğimize inandığımız değerleri, umarım daha da yukarılara taşıma fırsatımız olur.