Layher İskele Sistemleri, iskelecilere mesleki eğitim kursu vermek üzere çalışmalarına başladı. Layher Allround sisteminin temel ilkelerini öğretmek üzere planlanan kursta katılıcılara, teorik ve uygulamalı olmak üzere eğitim verilecek. Allround bileşenlerinin ve güvenlik özelliklerinin, doğru montaj tekniklerinin anlatılacağı eğitimler tamamlandığında katılımcılar, Layher Allround temel bileşenlerinin iskeleleri güvenli bir şekilde kurmak için nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmiş olacaklar. 

KİMLER KATILMALI? 

Layher öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu eğitim, öncelikle Layher Allround sistemi ile yeni tanışan iskelecilere yönelik düzenleniyor. Ayrıca tercihen MYK belgesine sahip tüm temel ve ileri seviye iskeleciler de kursa müracaat edebilecekler. Layher Allround sistemi hakkında bilgi edinmek ve en iyi uygulamaları tartışmak için önemli bir fırsat olması nedeniyle eğitim; iskelecilere, denetçilere ve işletme sahiplerine de çok fazla ayrıntıyı tecrübe etme fırsatı sunuyor. 

Teorik ve pratik olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek eğitimlerde, teorik dersler kapsamında Layher Allround temel bileşenlerini ve özelliklerini tanımak, Allround iskeleleri güvenli bir şekilde monte etmek ve sökmek için düşmelere karşı alınan önlemleri tanımak, Layher’in tavsiye ettiği doğru montaj tekniklerini kullanmak, iskele sistemleriyle ilgili yaygın olan tehlikeleri ve riskleri değerlendirme kabiliyeti kazanmak, iskelenin stabilitesini etkileyen durumları incelemek, iskeleye güvenli erişim metodlarını öğrenmek, kullanımı güvenli olmayan hasarlı Allround bileşenlerini ayırt etmek, ağırlığı azaltmak ve zamandan tasarruf sağlamak için etkili bir iskele tasarımı yapmak ve cephe iskeleleri için ayak yüklerini hesaplamak konu başlıkları ele alınacak. 

Eğitimin ikinci oturumunu kapsayan pratik derslerinde ise; Bir kule iskele kurma ve sökme, merdiven kuleli bir cephe iskelesi kurma ve sökme eğitimleri verilecek. Layher’in depo turunun gezileceği bu oturumunun tamamlanması ardından eğitimi başarıyla tamamlayan adaylara, Layher tarafından eğitim özetiyle birlikte “Kurs Tamamlama Sertifikası” verilecek. 14-15 Mart, 2-3 Mayıs, 11-12 Temmuz, 5-6 Eylül ve 7-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimler hakkında detaylı bilgiyi https://www.layher.com.tr/hizmet-ve-teknik-bilgi/egitim adresinden öğrenebilirler.