Halen yaşamakta olduğumuz pandeminin olumsuz şartları, tüm sektörler gibi inşaat projelerini de olumsuz etkilemiştir. Bu gelişmelere rağmen hali hazırda devam eden projelerde bulunmaktadır. Firmamızın yakın zamanda kalıp tedarikini sağladığı ürünleri geniş bir coğrafyada müteahhitlerimizin hizmetindedir. Meksika’da farklı mimarisi ile yükselen bir projemiz ve Almanya’da devam eden yol projemiz ilerlemektedir. Yakın zamanda Libya, Fas, Sırbistan, Gürcistan ve Irak gibi farklı ülkelerde yeni projelerimiz başlayacak, onların kapsamlı hazırlıkları devam etmektedir. Ayrıca TMS’nin Katar ve Kuveyt’teki şirketleri TMS-Q ve TMS-K ile bölgede yoğun çalışmalarımız sürmekte olup birçok projenin çözüm ortağıyız. Katar’da 17, Kuveyt’te ise 15 projede kalıp sistemlerimiz şu an aktif olarak kullanılmaktadır.

Özellikle alt yapı ve köprü projelerine yönelik yaptığımız Ar-Ge çalışmalarımızın meyvesini yeni projelerimizde sergilemeye çalışıyoruz.
Bu kapsamda Kuveyt’te yeni bir projede hizmet vermekteyiz. 

Proje: RA 243 ve RA 245

Lokasyon: Kuveyt Metlaa Bölgesi

Yüklenici Firma: Polatyol (RA 243) – UGCC (RA 245)

Proje kapsamında yerinde dökme köprüler, 11 mt yüksekliğinde kenar ayaklar ve değişken geometrili orta ayak kalıpları ile birlikte prekast yapılar mevcuttur. Özellikle RA 245 projesinde şantiyenin birçok yerine dağılmış, 3 mt’den 32 mt yüksekliğe kadar 170’den fazla köprü ayak kalıplarının çözümü tipleştirilerek çözülmüştür. Ayak kalıplarının sistem seçiminde TMS’nin çok amaçlı ürünü olan Simpex ile dizayn edilmiştir. Ayrıca farklı tipteki diğer ayak başlık kalıplarında vinci 80 panel sistemlerimiz kullanılmıştır. 
Hem merkez ofis teknik grubumuz hem de bölgedeki firmamız TMS-K’nın deneyimli mühendisleri ile, bu zorlu projenin tüm statik hesapları ve uygulama çizimleri projenin başında hazırlanmış olup süpervizörlerimizin saha mühendisleri ile gerçekleştirdiği çözümlerle, proje güvenli ve hızlı bir şekilde ilerlemektedir.

ABUTMENT VE PİER KALIPLARI
 

PREKAST I KİRİŞ KALIPLARI

Yol projelerinde prekast yapılar, farklı tipleri ile müteahhit firmalarımızın karşısına çıkmaktadır. TMS olarak uzun yıllardır sağladığımız çözümler ile bu konuda ciddi bir tecrübe birikmiştir. Müşterilerimizin isteğine göre prekast yapıları proje özelinde dizayn etmekte ve farklı çözüm teknikleri ile projelere hız kazandırmaktayız.
Prekast Kalıplarımız; boyut ve şekil sınırlaması olmaksızın hemen hemen her prekast yapıyı güvenle üretebilecek kalıp sistemleridir. Büyük açıklıklı ön-germeli köprü kirişleri ve büyük ebatlı kutu menfezlerden, karmaşık yapılı döner merdivenlere, hassas dokulu dekoratif elemanlara kadar her prekast eleman için tasarlanabilir.

Yüksek döküm tekrarı sayılarına dayanabilecek şekilde, proje ihtiyaçlarına göre üretimi mümkündür.

Yapımı devam eden projede, 40 mtül uzunluğunda 2 set prekast kalıbımız yer almaktadır.
    
KUTU MENFEZ KALIBI 

Menfez kalıbında kullanılan MK-H 150 döşeme iskelesi; ayakları, çapraz bağlantı elemanları, ayarlı ayak ve ayarlı başlıkları ile HT20 ahşap kirişlerden oluşan, masa döşeme kalıbı, ağır yük iskelesi veya merdiven kulesi olarak kullanılabilen çok yönlü bir iskele sistemidir. Bu şekilde projedeki farklı ölçüleri uyumu sağlanmaktadır.

Özellikle pandemi döneminde yerelleşmenin ve yerel stok sahalarımızdan hızlı hizmet verebilir olmanın önemini bir kez daha yeni projelerimizde anlamış olduk. Ürün hizmet kalitemizi geliştirerek ve Ar-Ge çalışmalarımıza verdiğimiz önem ile birlikte yakın tarihte yeni projelerde yerimizi almak için çalışmalarımız devam etmektedir.