15 Mayıs Dünya İklim Günü… Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) 6. Değerlendirme Raporu’nda küresel hava sıcaklıkları artarken, kutup bölgelerinde buzlar hızla eridiği ve ortalama deniz seviyelerinde yükselme gözlendiği ifade ediliyor.  Gelişmiş ülkeler sera gazı emisyonlarını azaltma konusunda çalışmalarını hızlandırmazsa 2100 yılına kadar küresel sıcaklığın 4 derece artabileceği ön görülüyor. Isınmanın en büyük nedenini ise insan faaliyetleriyle ortaya çıkan sera gazı emisyonları oluşturuyor. Bu da sağlığı, refahı, güvenliği ve ekonomisiyle insan hayatını doğrudan etkileyecek yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Kısacası iklim değişikliğiyle mücadelede kararlı adımlar atmak, enerji, ulaşım ve gıda gibi tüm alanlarda düşük karbona geçişi hızlandırmak öncelik taşıyor.

İklim değişimi ve kaynakların azaldığı dönemde sürdürülebilir yaklaşımını tüm tasarım ve üretim süreçlerinde uygulayan Alman merkezli Duravit, 2017 yılında “Sağlık, Güvenlik, Çevre ve Teknik Risk Müdürlüğü” birimini kurarak üretimde sürdürülebilirliğe verdiği önemi bir kez daha kanıtlamıştı.

Sürdürülebilirliğin doğal hayata katkısına ve dünya doğal kaynaklarının sürekliliğinin sağlanması açısından önemine inanan marka, 2011 yılından bu yana Küresel Raporlama Girişimi’nin (GRI) G4 yönergelerine göre hazırlanan raporların sonuncusunda, üretimde yüzde 100 geri dönüşüm oranına ulaşıldığına ve çevrenin korunmasına yönelik harcamalarda yüzde 60 oranında artış kaydedildiğine dikkat çekti.

ÇEVRE ÜRETİM BEYANNAMESİ (EPD) ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Duravit aynı zamanda, geliştirdiği DuraSolid® mineral malzemesi ile Institut Bauen und Umwelt e.V. tarafından Çevre Üretim Beyannamesi (EPD) ödülüne layık görüldü.

DuraSolid® teknolojisi, özellikle küvet ve duş teknelerinin üretiminde en üst düzey sağlamlık ve kaymazlık sağlıyor. Duravit AG Teknoloji Baş Sorumlusu Thomas Stammel, “Son sürdürülebilirlik raporumuz ve DuraSolid® ile kazandığımız EPD ödülü, sektördeki öncü rolümüzü bir kez daha vurguladı. Sürdürülebilir yapılara önemli katkılar sağlarken, müşterilerimize de güvenli ürünlerin yanı sıra şeffaflık sunuyoruz” dedi.

Duravit, ISO 14001, ISO 50001 ve ISO 9001 standartları uyarınca sertifikalandırılmış tüm tesislerinde, sanayideki en güncel standartlara uygun olarak üretim gerçekleştiriyor.

TÜRKİYE’DE 33 BİN LİTRE FOSİL YAKIT TASARRUFU YAPILMASINI SAĞLADI

Türkiye, iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek bölgeler arasında gösterilen Doğu Akdeniz Havzası’nda yer alıyor. Duravit, ÇEVKO ile gerçekleştirdiği geri kazanım yükümlülüklerini yerine getirerek Türkiye’de de çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılar yaptı. Duravit, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile yaptığı iş birliğinin sonuçlarını, Ambalaj Atıkları Çevresel Fayda Raporu 2018 ile açıkladı. Duravit bu yükümlülükler çerçevesinde yaptığı çalışmalar ile 2018 yılında kağıt, karton, ahşap ve kompozit ambalaj atıklarının geri dönüşümüyle 119 dönüm orman arazisini kaplayacak 5 bin 964 ağacın kesilmesini önledi. Geri kazanımı sağlanan ambalaj atıklarıyla 577 ailenin yıllık elektrik tüketimine karşılık gelen yaklaşık 1.6 milyon kw/saat elektrik enerjisi tasarrufunda bulundu. Duravit, ambalaj atıklarını depolama sahalarına gömmek yerine geri dönüştürerek 1 olimpik yüzme havuzu hacminde yaklaşık 3 bin metreküp alandan tasarruf etti. Duravit ayrıca 49 ailenin yıllık su tüketimine eş değer yaklaşık 87 milyon metreküp su ve 33 bin litre fosil yakıt tasarrufu yapılmasını da sağladı.