Her yılın eylül ayında, dünya liderleri, ülkeler arası iş birliğinin çerçevesini oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda toplanıyor. Birleşmiş Milletler’in 75. kuruluş yıl dönümünün de kutlandığı bu yıl, “Küresel Hedefler” olarak da bilinen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine” ulaşılması amacına yönelik olarak, 2030 yılına kadar daha iyi bir dünya yaratmak için evrensel düzeyde birlikte hareket edilmesini öngören önümüzdeki on yılı kapsayan “On Yıllık Eylem” kararı Birleşmiş Milletler tarafından açıklandı.

Dünya liderleri, Kovid-19 salgınından bu yana ilk kez video konferansla bir araya gelirken, çağımızın en büyük küresel sağlık krizinin yaşandığı bu dönemde Küresel Hedeflerde ilerleme kaydedilmesi konusunda daha önce görülmemiş bir zorlukla karşı karşıya. Kovid-19, bildiğimiz dünyayı değiştirdi ve teknoloji endüstrisinin liderlerinin de toplumu ileri taşımaya yardımcı olma konusunda sorumluluk üstlenmesi daha da önem kazandı. 

Teknolojinin lider markalarından Samsung da BM’nin salgının etkilerine karşı sosyal ve ekonomik alanda adımların atılmasına öncülük eden kuruluşu BM Kalkınma Programı (UNDP) ile yaptığı iş birliğinin birinci yılını doldurdu. Bu çalışma sonucunda, Galaxy severlerin bu uygulamayı kullanmasıyla birlikte, UNDP için 1 milyon doların üzerinde kaynak oluşturuldu.

“Kararlılığımız sürüyor”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Samsung XX şunları söyledi: “Büyük değişimlere katkı sağlayabilecek küçük adımların atılabilmesi için Galaxy topluluğunu güçlendirme konusunda kararlıyız. Küresel Hedeflere 2030 yılına kadar ulaşılması için on yıldan az süremiz kaldı. Herkes için daha iyi bir geleceği inşa etme konusunda katkı sunmak üzere UNDP ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğine kararlılıkla devam edeceğiz. Buna yönelik olarak, son birkaç aydır UNDP ile birlikte genç liderleri bir araya getirerek harekete geçirmeye yönelik yeni bir inisiyatif üzerinde çalışıyoruz. Genç liderlerden oluşan bu grup, pozitif değişim yaratma yönündeki ortak misyonumuzu paylaşmanın yanı sıra yenilikçi çözümlerin yaratılmasında öncü bir rol üstleniyor. Bu konuda daha fazla bilgiyi ilerleyen dönemde kamuoyu ile de paylaşacağız. Çünkü teknolojinin olağanüstü etkilere sahip bir araç olduğu yönünde sarsılmaz bir inancımız var. Hep birlikte, yeni nesillerin ve hatta dünyanın tamamını Küresel Hedefler için harekete geçme konusunda teşvik etmeye devam edeceğiz.”

Basit şeyler anlamlı değişimler getirebilir

Galaxy kullanıcılarının uygulama kullanımı yoluyla toplanan kaynaklar, UNDP'nin Küresel Hedeflere doğru ilerlemesine doğrudan katkı sağladı. Bu sayede eğitimin niteliğinin iyileştirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele ve cinsiyet eşitliğinin savunulması gibi alanlarda elde edilen önemli başarılar desteklenmiş oldu. Samsung Küresel Hedefler Uygulaması, mevcut Kovid-19 krizinin çözüme kavuşturulması ve uzun vadeli iyileşme konusunda da destek sağladı. Uygulama sayesinde, Galaxy kullanıcıları Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Kovid-19 Acil Dayanışma Fonu ile UNDP’nin salgından en fazla etkilenen gruplara yönelik mevcut desteklerine kaynak aktarabiliyor. 

Daha büyük bir etki için daha fazla araç

İçinde bulunduğumuz bu kritik dönemde, Samsung ve UNDP’nin bu iş birliği, kullanıcılara küçük adımlar atarak etki yaratma olanağını sağlamış oldu. UNDP yararına katkı sunmak isteyen Galaxy kullanıcıları, uygulama üzerindeki kısa süreli reklamları izleyerek destek verebiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda telefonlarını şarj ederken duvar kâğıdı özelliğini açarak reklam gelirleri üzerinden kaynak yaratılmasına yardımcı olabiliyor. Galaxy kullanıcılarına sunulan bu kolay çözümle birlikte, kullanıcıların istedikleri zaman, istedikleri yerde kendi elleriyle doğrudan değişim yaratabilmeleri sağlanıyor. Ayrıca, Samsung’un UNDP ile yaptığı iş birliğinin bir parçası olarak, Samsung’un piyasaya sürdüğü özel üretim aksesuarların satışından elde edilecek gelirin bir kısmı, Küresel Hedeflerin desteklenmesi amacıyla UNDP’ye aktarılacak. Galaxy Note10 ve Galaxy Note10+ modelleri için Global Goals Edition kılıflar, S20+ için Kvadrat kılıf ve Global Goals Edition kablosuz şarj standı bu aksesuarlar arasında yer alıyor. 

Yeni Galaxy S20 FE ile Küresel Hedeflere güç katabilirsiniz

Bu güçlü ivmenin sürdürülebilmesi için Samsung Küresel Hedefler uygulaması, Galaxy S20 FE dâhil olmak üzere, Galaxy akıllı telefonlarının son çıkan sürümlerinin tamamında yüklü olarak geliyor. Yeni çıkan Galaxy S20 FE, Samsung’un sunduğu faydalı yenilikleri dünyanın dört bir yanında daha fazla kullanıcının ayağına götürerek, değişim yaratmanın yeni yollarını keşfetmek isteyen kullanıcıların Galaxy hizmetlerinden sonuna kadar faydalanmalarını sağlıyor. Galaxy S20 FE modelinde bulunan Samsung Küresel Hedefler uygulaması sayesinde artık 170’ten fazla ülkede milyonlarca kullanıcı, Küresel Hedeflerin etrafında birleşerek doğrudan harekete geçebilecek. Böylece kullanıcılar dünyanın 2030 yılı hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemesine destek olabilecek.