Sektörünün güçlü isimleri arasında yer alan Vibra A.Ş. geniş ürün gamı yapıların farklı uygulama alanlarına çözüm sunmaya devam ediyor. Kryton markasının Türkiye distribütörü olan Vibra A.Ş. ürün gamında yer alan Kryston Mortar Admixture ile etkiletici çözüm sunuyor. Şap ve harçlarda kullanılabilen Kryston Mortar Admixture yüksek performansıyla öne çıkıyor. Kryston Mortar Admixture’nin avantajları hakkında bilgi veren Vibra A.Ş.  Genel Müdürü Necati Karagöz, şu şekilde örneklendiriyor: “Örneğin bir binanın dış cephe sıvasında harcın içerisine belirli oranda ürünü karıştırdığınızda su emmeyen bir sıvaya sahip oluyorsunuz. Yapının dış cephesinde su yalıtımı uygulamış oluyorsunuz. Böylelikle dış cepheyi rutubetten koruyorsunuz.” diyor. 

KRYSTON MORTAR ADMİXTURE İLE YÜKSEK PERFORMANS

Yapının hayata geçmesi sonrasında su yalıtımına ihtiyaç duyulan projeler söz konusu olabildiğini belirten Karagöz, temel ya da duvardan su alan projelerin bulunduğunu, hatta metro istasyonlarında bu sorunlarla çok fazla karşılaşıldığını dile getiriyor. Bu gibi projelerde suyun gelişini engelleyerek çözüm sunan tıkaç harçları, kristalize sürme ürünleri gibi başka ürünleriyle de hizmet verdiklerini belirten Karagöz, “Tamir harçları da dahil olmak üzere negatif izolasyon konusunda Türkiye‘de çok iddialı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca temel perde birleşim yerlerinde basınçlı suya dayanımı yüksek olan bandımız bulunuyor. Su ile temas ettiğinde yeniden şişiyor ve hiçbir şekilde deforme olmuyor.” diyor.

Temelden çatıya kadar bir yapının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak birbirini tamamlayan geniş bir ürün gamıyla müşterilerine hizmet verdiklerini ifade eden Karagöz, Türkiye’de bu teknolojilerin pahalı olmasına yönelik bir önyargı olduğunu halbuki kalitenin uzun vadeli düşünüldüğünde yatırımcısına kazandırdığını vurguluyor. Bugün birçok önemli projede tercih edilen bir marka olduklarının altını çizen Karagöz, Bunda ürünlerimizin kalitesi kadar hızlı uygulanmasının da rolünün büyük olduğunu dile getirerek “365 gün her türlü hava koşullarında ürünlerimizin uygulanabiliyor olması şantiyede iş yapım süreçlerini hızlandırıyor. Özellikle müşteri memnuniyetinin önemli olduğu otel projelerinde, kurumsal firmaların projelerinde tercih ediliyoruz. Örneğin su yalıtımının önem arzettiği birçok kurumun veri merkezleri Kryton ile yapılmaktadır. Veri merkezlerinde dijital veriler sakladığı için yapının hiçbir şekilde rutubetli olmaması gerekmektedir. Rutubetli ortamda dijital veriler zarar görüyor. Bu nedenle bu yapılarda su yalıtımı oldukça önemli. Bu projelere Kryton KIM (HS) ürünümüzle çözüm sunuyoruz.” Diye konuşuyor.