Afyonkarahisar'da yer alan Kırkgöz Köprüsü'ne yönelik çalışmaları ziyarette bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tarihteki önemine işaret ettiği Kırkgöz Köprüsü'nün yürütülecek çalışmalarla turizme kazandırılacağına değinen Karaismailoğlu, tarihi köprüleri gün yüzüne çıkararak, vatandaşlarla buluşturacaklarını söyledi.

RESTORASYON PROJELERİ İLE TURİZM CANLANACAK

Kırkgöz Köprüsü’nün buna güzel bir örnek olacağını ifade eden Karaismailoğlu, köprünün Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu’ndan kalma, 400 metre uzunluğa ve 57 kemere sahip tarihi özelliklerine dikkat çekerek bölge kurulları ile görüşmeler yaparak, buraları turizme kazandırmayı planladıklarını açıkladı. Geçmişin iziini taşıyan köprü gibi kültürel mimari alandaki yapılara sahip çıktıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, ülkenin çeşitli noktalarında diğer köprü restorasyonlarının da devam ettiğine işaret etti. 

Karaismailoğlu, dünya çapında yaptıkları büyük ölçekli projelerle kıyaslandığında bu çalışmaların çok detaylı gözükmese de tarihi değerlere sahip çıkılması açısından çok önemli projeleri olduğunu söyledi.