Halkbank’tan 0,98’lik konut kredisi kampanyası Ziraat Bankası’ndan sonra, Halkbank’ta, konut kredisi faizini 0,98’e indirdi.

Türkiye’de 300’den fazla alt sektörü besleyen lokomotif sektörlerden inşaat, kur şokundan en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor. İnşaat sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkabilmesi için, ekonomi yönetimi  vergi muafiyetleri gibi bir dizi tedbir aldı. 2018 yılının son çeyreğinde sektörde görülen hareketlenme üzerine, yıl sonuna kadar planlanan vergi indiriminin üç ay daha uzatılması talep edilmişti. İşte tam da bu dönemde, Ziraat Bankası’ndan, 0,98 faizle konut kredisi kampanyası geldi.

0,98 FAİZLİ, 10 YILLIK KONUT KREDİSİ STANDARTLAŞIYOR

Ve aynı kampanya, şimdi de Halkbank tarafından uygulanıyor. Halkbank’tan yapılan yazılı açıklamada, kampanya koşulları, 0,98 aylık faiz oranı, 10 yıla varan vade opsiyonu ve 500 bin TL’ye kadar konut kredisi, şeklinde belirtildi.

Halkbank’ın aktif olarak kredili çalışmakta olduğu firmalarla, aylık yüzde 1,78’lik faiz uygulamasında, yüzde 0,98’i aşan faiz maliyetini antlaşmalı firmaların üstleneceği açıklandı.
Kampanya daha önce Ziraatbankası’nın da açıkladığı gibi, Halkbank ile kredili çalışmakta olan firmaların elindeki inşaatı devam eden konutların satışı ile inşaatı bitirilmiş konutları kapsıyor.
Vatandaşın finansmana kolay erişimini hedefleyen kampanya ile inşaat şirketlerinin konut stokunun eritmesi planlanıyor.

0,98 FAİZ İNŞAAT SEKTÖRÜNE NE GETİRİR?

İnşaat sektörü temsilcilerinin uzun süredir talep ettiği faiz indiriminin, Ziraat Bankası'ndan sonra, Halk Bank'tan da gelmesi, yüzde 0,98'lik faiz oranı ve 10 yıla kadar uzayan vade seçeneğinin standart hale geleceği beklentisini doğurdu. Peki bu durumda, sektör de canlanma olur mu? Sektörde, eli taşın altında olanların bu soruya yanıtı, "Evet." 2028 yılı sonunda vergisel teşviklerle başlayan, indirim kampanyaları, yılın son aylarında kendini göstermiş, sektörde canlanma başlamıştı. Faizlerin 1 puanın altında standartlaşması ile sektörde beklenen hareketlenmenin yaşanacağı varsayılıyor. Konut sektöründeki vergi desteğinin, kalıcı hale gelmesi konuşuluyor.