Alüminyum sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Şimşek Alüminyum, tecrübesi ve kalitesiyle yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da tercih edilen bir marka. 

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrikasında üretim yapan marka,  21 bin metrekaresi kapalı toplam 25 bin metrekare alan üzerinde  alüminyum kompozit panel ve alüminyum profil üretiyor.   2016  yılında faaliyete geçirdiği döküm tesislerinde ikinci ocağını da faaliyete geçiren Şimşek İnşaat İnş. Nak. Elk. Oto.Plas. Tic. San. A.Ş. Ar-Ge çalışmalarıyla birçok önemli işe imza attı. 
Yeniliğe önem veren firma yaptığı yatırımlarla isminden söz ettiriyor. Şimşek Alüminyum alüminyum kompozit panel sınıfında A2 yanmaz kompozit panel üretimi yapabilen dünyadaki dördüncü tesisi Diyarbakır'a kazandırarak önemli bir projeye imza atmıştı. 

Scoal markası ile üretim yapan firma, son teknoloji ile üretim gerçekleştiriyor. 

A2 sınıfı alüminyum kompozit panel, alüminyum cephe sistemleri, ısı yalıtımlı kapı pencere sistemleri üretimi yapan firma, mimari projelerin yanı sıra tesislerinde ağırlıkta  otomotiv, inşaat ve elektirik parçaları olmak üzere yurt dışına işlenmiş alüminyum parçalar üretiyor. Ayrıca Güneydoğu Anadolu Bölgesine otomasyon ortamında kaliteli hazır doğrama alüminyum imal ediyor.