Kombi satın almadan önce farklı tip kombiler hakkında bilgi sahibi olmak önem taşıyor. Kombiler özelliklerine göre hem doğalgaz faturalarında tasarruf sağlıyor hem de ısıtılan ortamdaki konforu arttırıyor.

Yanma teknolojilerine göre iki tip kombi bulunuyor: yoğuşmalı ve konvansiyonel yani yoğuşmalı olmayan cihazlar. Konvansiyonel kombiler, ısıtma ihtiyacınızı karşılamak üzere doğalgazı ısı ener-jisine çevirir ve yanma reaksiyonu sonrasında açığa çıkan atık gazları baca sistemi ile tahliye eder. Tahliye edilen ve yüksek sıcaklığa sahip atık gazın içerisinde bulunan su buharı dış ortama bırakılır ve ortamın ısınması sağlanır. 

YOĞUŞMALI KOMBİ İLE TASARRUF MÜMKÜN

Daha teknolojik bir çalışma prensibine sahip olan yoğuşmalı kombiler ise, konvansiyonel kombiler-de atmosfere verilen su buharının sahip olduğu enerjiyi de ısıtma ihtiyacı için kullanır. Eski tasarım kombilerde atık gazın sahip olduğu kullanılmayan enerji, yoğuşmalı cihazlarda radyatörleri ısıtan tesisat suyuna aktarılır. Böylece aynı birim yakıttan daha fazla yararlanılarak doğalgaz faturalarında tasarruf sağlanır. Yoğuşmalı kombilerde modülasyon özelliğine de sahip olan kombileri tercih ederek, mevsim geçişleri gibi ısıtma ihtiyacınızın düşük olduğu durumlarda kombinin kapasite-sini kendi kendine kısmasıyla gereksiz enerji tüketiminizi önleyebilir ve faturalarınızda daha fazla tasarruf elde edebilirsiniz.

Satın alacağınız kombinin yoğuşma teknolojisine sahip olmasının yanı sıra ısıtılacak mekanın met-rekaresi, bulunduğu konum, yapının izolasyon kalitesi, banyo sayısı gibi özelliklerinin de değerlen-dirilmesi gerekir. Bu kriterlere göre kullanıma en uygun kapasiteli kombiyi tespit edebilirsiniz. Ci-hazların verim değeri ve sessiz işletim de kombilerin dikkat edilmesi gereken özellikler arasında yer alır. ErP yönetmeliğine göre her cihazda bulunma zorunluluğu olan ErP Enerji Etikeri ve ErP Bilgi Föylerini kontrol ederek cihazların verimlilik ve ses seviyesi değerlerini karşılaştırabilirsiniz.

Bu faktörlerin yanı sıra, seçeceğiniz kombinin servis gibi satış sonrası hizmetlerindeki yetkinliğine de dikkat edilmelidir. Buderus, uzman servis teknisyenleri ile tüm Türkiye’de hızlı ve kaliteli hiz-met sunmaktadır.