YELİZ YİRMİBEŞ - Kombi seçimi yaparken, alacağınız kombinin yoğuşma teknolojisine sahip olmasının yanı sıra kullanılacak alanın özellikleri de önemlidir. Evin ya da ofisin metrekaresi, bulunduğu konum, yapının izolasyon kalitesi, banyo sayısı gibi kriterlerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu kriterlere göre kullanıma en uygun kapasiteli kombi tespit edilmelidir.

KOMBİ NASIL VERİMLİ KULLANILIR?

Yoğuşmalı bir cihazdan en verimli şekilde faydalanmak için mümkün olduğu kadar fazla yoğuşma gerçekleşmelidir. Bunun için doğru sistem tasarımı çok büyük önem arz eder. Tesisattan dönen suyun sıcaklığı mümkün olduğunca 55 °C ve altında olmalıdır. Bu amaçla kombi gidiş suyu sıcaklığı buna göre ayarlanmalıdır (radyatör için max 60-70 °C). Yani ısıtıcı yüzeyler buna uygun seçilmiş olmalıdır.

Verim değeri ve sessiz işletim kombilerin en önemli özellikleri arasında yer alır ve iki kombi cihaz arasında kullanıcın karar vermesinde önemli rol oynar. ErP yönetmeliğine göre her kombi cihazın içinden ErP Enerji Etiketi ve ErP Bilgi Föyü çıkmak zorundadır. Her tedarikçi, bu değerleri yönetmeliğin tanımladığı standart ve aynı yöntemlerle ölçümlemek durumundadır.

Modülasyon aralığı denilen yani ısıtma ihtiyacınızın düşük olduğu mevsim geçişlerinde boşa enerji harcamamak için kombinin kapasitesini ne kadar kısabileceğinin ölçüsü de yakıt tasarrufu ve kombi seçimi açısından önemli bir kriterdir. Örneğin ısıtma ihtiyacınız 3 kW iken, kombinizin 24 kW’lık ısıtma kapasitesini 1’e 8 ölçüsünde azaltarak, kendisini 3 kW’a kısabilmesi önemli bir özelliktir. Bunu yapabilen cihazlara 1:8 modülasyonlu cihaz denir.
 
Bu faktörlerin yanı sıra, seçeceğiniz kombinin servis gibi satış sonrası hizmetleri konusunda başarılı olmasına da dikkat edilmelidir. Buderus uzman servis teknisyenleri ile tüm Türkiye’de hızlı ve kaliteli hizmetleri ile fark yaratmaktadır.
 
Daha fazla bilgi ve evinize en uygun cihazı seçmek için Buderus resmi YouTube kanalında bulunan kombi seçerken dikkat edilmesi gereken tüm adımların anlatıldığı videoyu inceleyebilirsiniz.