Fabrika ve merkez ofis çalışanlarını 2018 yılından beri gerçekleştirdikleri iyileştirme çalışmaları dolayısıyla ödüllendiren Knauf Türkiye, bu kapsamda ilk ödül törenini 7 Temmuz'da İzmit, ikincisini ise 9 Temmuz'da Ahiboz fabrikasında düzenledi.

İKİ KATEGORİDE FİKİR VE PROJELER YARIŞTI

“En Çok Fikir Veren” ve “En İyi Hayata Geçirilmiş Fikir” kategorilerinde, fikirleri ve projeleri ile yarışan fabrika ekiplerinden ve merkez ofis çalışanlarından başarılı olanlar ödüllendirildi.

Covid-19 pandemi koşulları kapsamında açık alanda yapılan ödül töreninde, proje ekipleri projelerini diğer ekiplerle paylaştı, hayata geçirilmek için bekleyen onaylanmış fikirler de katılımcılara sunuldu. 

KAİZEN FORMATINDA YÜRÜTÜLÜYOR

Geleneksel olarak yıl başlarında firmanın fabrika ekiplerinin ve merkez ofis departmanlarının, stratejik hedeflerle uyumlu projeleri belirleniyor.

Toplam 10 adımdan oluşan, Kaizen formatında yürütülen stratejik planda bulunan iyileştirme projeleri ile yıl boyunca stratejik hedeflere katkıda bulunacak fikirler ödül töreninde değerlendiriliyor ve başarılı bulunanlar ödüle layık görülüyor.

TEMELİNDE 5 UNSUR VAR

Gelenekse iyileştirme yönetemlerinin aksine sürekli iyileştirme yaklaşımında çalışanlar işe dahil edilirken, üretimin ve iş süreçlerinin doğrudan içerisinde yer alan, tecrübe sahibi çalışanların geliştirdikleri fikirler uygulamaya alınıyor. Böylece bakış açısı zenginleştirilerek çalışanların kurum aidiyetinin artmasına imkan veriliyor.

Söz konusu altyapı şirketin değerleriyle destekleniyor, "Sürekli İyileştirme" sistemi olarak adlandırılıyor ve "Vizyon ve Hedeflere Uyumluluk", "Çalışma Alanı Standartları", "İnsan", "Liderlik ve İyileştirme Sistemleri" olmak üzere 5 unsuru temel olarak alıyor.

Firma, bahsi geçen sistem ile yalın ve altı sigma gibi etkisi ispat edilmiş temel uygulamaları ileri taşıyan, tüm çalışanların iş süreçlerini her gün ve her yerde sürekli iyileştirdiği yüksek performanslı bir kültür oluşturmak amaçlanıyor.