Yapı malzemeleri sektörüne özel inovatif çözümler sunan Knauf, Guardex® cephe kaplama plakası ile yaşam alanlarına konfor getiriyor. 12,5 ve 15 mm olmak üzere 2 ayrı kalınlık alternatifiyle Guardex®, neme ve suya karşı dirençli alçı çekirdeği ve her iki yüzeyi özel olarak tasarlanmış cam elyaf şilte sayesinde zorlu hava koşullarına meydan okuyor. Guardex® tarif edildiği şekilde, ek yerleri ve birleşim derzleri kapatılarak uygulandığı takdirde UV ışınları, yağmur, kar ve rüzgar gibi hava şartlarına maruz kalsa dahi katmanlara ayrılma, dalgalanma, buruşma ve sarkmaya karşı 9 ay dayanıyor. Bu sayede iç mekanlar dış hava koşullarına karşı korunurken, projeler planlanan şekilde faaliyetlerine kesintisiz devam edebiliyor.

GUARDEX®’İN ANTİMİKROBİYAL YAPISI SAYESİNDE KÜF OLUŞUMU ENGELLENİYOR

Guardex®’te bulunan koyu mavi inorganik ve selüloz içermeyen cam elyaf şilte ile alçı esaslı çekirdek, sadece yüksek neme dayanıklılık kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda antimikrobiyal olması özelliğiyle küf oluşumunu da engelliyor. Guardex®’in bir diğer önemli özelliği de toplam su emilim değerinin yüzde 3’ten daha düşük olması. Bu sayede yüzeye temas eden suyu itiyor. Plakanın su ile temas etmesi durumunda da Guardex®’in teneffüs edebilme özelliği, gelecek zararlara karşı plakayı koruma altına alıyor.

ANİ ISI VE NEM DEĞİŞİKLİKLERİNE KARLI BOYUTSAL KARARLILIK

Guardex® ciddi hava değişikliklerinde bile boyutsal kararlılığını koruyabiliyor.  Aynı zamanda şilte yüzeyi polistren veya mineral yün levhalar için güvenilir bir alt zemin oluştururken, aniden oluşan ısı ve nem değişikliğinde herhangi bir genleşme yaşanmıyor.

Guardex® alçı harcı ve alev almaz şiltesi ile TS EN 13501-1’e göre A1 yanmaz yapı malzemeleri sınıfında yer alıyor. Yangın yönetmeliğine göre yanmaz malzeme kullanılması öngörülen tüm alanlarda ve yangın dayanımı gerektiren tüm tasarımlarda rahatlıkla tercih edilebiliyor.