Boysis, Luftsis ve Thermasis olarak üç grup firmasıyla faaliyet gösteren Luftsis A.Ş. sektörünün güçlü isimleri arasında yer alıyor. 

Endüstriyel boyahane ve mekanik yüzey hazırlama tesisleri kuran Boysis markası 20 yıllık tecrübeye sahip. Bandırma’da yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda endüstri 4.0 özellikli üretim tesisleriyle faaliyet gösteriyor. Luftsis markasının temellerini ise 2017 yılında atan firma, yenilikçi ve teknolojik vizyonuyla klima santralleri başta olmak üzere klima cihazları üretimi yapmakta ve merkezi sistem VRF klima sistemleri distribütörlük faaliyetlerini yürütmektedir. Luftsis çatısı altında klima santrallerinin, havalandırma ünitelerinin, ısı geri kazanım cihazlarının, mutfak ekolojik cihazların üretimini, satış ve satış sonrası hizmetlerini yaptıklarını açıklayan Luftsis A.Ş.’nin Genel Müdürü Uğur Darcan, Ar-Ge çalışmalarıyla yüksek teknoloji geliştirdiklerini aktarıyor. Rekabetçi ürün gruplarını yalnızca yurt içinde değil Avrupa Birliği, Afrika gibi ülkelerde ve tüm Türk müteahhitlerinin projelerinde de kullanılması üzerine üretimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Darcan; IOT nesnelerin interneti, akıllı bina teknolojileri gibi yeni teknolojileri klima cihazlarına adapte ettiklerini kaydediyor. Bronya markasının da distribütörü olduklarını ifade eden Darcan, Thermasis’in ise pelet ısıtma sistemleri olarak isimlendirilen yurt dışında doğal gazın olmadığı Güney Amerika gibi ülkelerde yoğun olarak kullanılan ısıtma sistemleri üreten bir firma olduğunu aktarıyor. 

Luft markası altında klima sektörünün ihtiyaç duyduğu ürün gruplarını çeşitlendirdiklerini belirten Darcan ısı geri kazanımları, klima santralleri gibi ürünlerin Luft markası altında imalat ettiklerini aktarıyor. VRF klima sistemlerine yönelik Luft markasıyla OEM anlaşması imzaladıklarını açıklayan Darcan, bu anlaşma kapsamında yüksek teknolojili AUX grubuna Luft markasıyla OEM üretimini yaptıklarını kaydediyor. Luft çatısı altında klima cihazı imalatı yaptıklarını, VRF klima cihazlarının ülkemize ithalatını gerçekleştirdiklerini dile getiren Darcan, aynı zamanda İtalyan Actionclima ile yaptıkları OEM anlaşması kapsamında fancoil klima cihazlarının Luft markasıyla satışını gerçekleştirdiklerini açıklıyor. 

Luft markalı klima santralleriyle Türkiye’de özellikle endüstriyel uygulamalar başta olmak üzere ofis, iş merkezi, otel gibi konfor uygulamaların öne çıktığı projelerde de yer aldıklarını belirten Darcan; yurt içinde Mercedes, Isuzu, Koluman, assan Hanıl gibi markalar tarafınca tercih edildiklerine dikkat çekiyor. Avrupa Birliği ülkelerine de ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Darcan, “Özellikle İngiltere’de çok sayıda projede yer almaya başladık. Örneğin Savaş Müzesi ve Cısco projelerine çözüm sunmaya başladık, yakın zamanda bu projeler  için ürün sevkiyatları nı gerçekleştireceğiz. İngiltere gibi teknoloji merkezli bir ülkede Türk üretim klima santrallerinin ve cihazlarının tercih ediliyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır. Ayrıca Türki cumhuriyetler, Ortadogu ve Afrika ülkelerine üretim ve ihracatlarımız devam etmektedir.” Diyor.