Kryton International’ın Türkiye distribütörü Vibra İnşaat, projelerin en önemli çözüm ortağı olmaya devam ediyor.  İnşaat sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alan Kiptaş tarafından hayata geçirilen Kiptaş Fikirtepe projesinde, Kryton Kristalize Su İzolasyon Sistemi kullanılıyor. 

Kryton International’ın çalışmaları ve sağladığı avantaj hakkında bilgi veren Vibra İnşaat Genel Müdürü Necati Karagöz, şunları söyledi:


“Vibra İnşaat, 2014 yılında dış ticaret ve mümessillik alanlarında faaliyet göstermek üzere kuruldu. EKO İzolasyon Group firmaları arasına dahil oldu. Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Kryton International, kristalize katkı yöntemi ile betonda su izolasyonu sağlayan sistemin dünyadaki ilk kullanıcısıdır. 1973 yılında kurulan Kanada merkezli KrytonInternational’ın 60’ı aşkın ülkede distribütörü bulunuyor. Kryton International’ın 1980 yılında ilk kez ürettiği kristalize katkı ürünü ile çözüm sunduğu projeler bugün sorunsuz yaşamaya devam ediyor. 1990’lı yıllarından sonra benzer ürünler üreten farklı markalar sektörde faaliyet göstermeye başladı. Ancak bu markaların ürettiği malzemelerin hiçbiri, Kryton International ürünleri ile aynı kimyasal özelliğe sahip değildir. Kryton ürünlerinin temel özelliklerinden biri basınca karşı dayanımı yüksek olması. Ayrıca zaman içerisinde oluşabilecek çatlağı tamir etme özelliğinin en yüksek olması.” 
Kryton İnternational’ın tek bir ülkede üretim yaparak kalitesini koruduğunu vurgulayan Karagöz, Kryton’un tüm distribütörlerinin ve projelerinin, merkez tarafından belli periyotlarda denetlendiğini açıklıyor. Karagöz, “Uygulama çalışmalarını sıkı bir prosedüre bağlı kalarak yapıyoruz. Ürünün yetenekleri konusunda her ifadede mutlaka uluslararası kabul görmüş bir otoriteye veya bir standarda atıfta bulunmak zorundayız. Betona yapılacak bir uygulamanın her aşaması; firmamızın mühendisi, süpervizörü ve eğitimli uygulamacısı ile gerçekleştirilmektedir. Kristalize izolasyon sistemi kaplama yöntemi ile kesin olarak çözülemeyen su izolasyon sorunlarının kesin olarak çözülebilmesi amacıyla geliştirilmiştir.” diyor. 


Kryton Kristalize katkı sisteminin su geçirimsizliğin yanı sıra sülfat dayanımı da sağladığını önemle vurgulayan Karagöz, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: 
“Kryton Kristalize katkı sistemi korozyona karşı yapıyı koruyor. Bu konuda Kryton International’ın Teksas Korozyon Enstitüsü ile işbirliği söz konusu. Kryton International beton panelleri, Teksas Korozyon Enstitüsü’nün laboratuarında uzun yıllar denize sarkıtılmış bir şekilde bekletilir. Bu beton panellerin korozyon değerleri her yıl ölçülür.  Dolayısıyla Kryton International’ın diğer yöntemlerle kıyaslanamayacak derecede bir korozyonla mücadelesi söz konusu. Ürünümüzün bir diğer önemli özelliği, beton donatılarını sarma gücü ve boşluksuz beton ürütmede başarılı olmasıdır.”