Fore Test Cihazları, ürünüyle inşaat sektörüne büyük kolaylık sağlıyor. Firmanın Türkiye’ye kazandırdığı Windsor Probe Test Sistemi, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasında önemli bir görev üstleniyor.

WINDSOR PROBE TESTİ NEDİR?

Dünyanın en hızlı tahribatsız mukavemet test yönetimi olan Windsor Probe Yöntemi, ASTM (American Society for Testing and Materials / Uluslararası Amerikan Test ve Materyalleri Topluluğu) standartlarına uygun olarak 1972 yılından beri ABD’de yaygın olarak kullanılıyor. 

Türkiye’de ise TSE standartları çerçevesinde uygulanan metot hem zamandan hem işgücünden tasarruf edilmesine imkan sağlıyor hem de diğer tahribatsız test yöntemlerine kıyasla daha güvenilir olmasıyla öne çıkıyor.

TEK KİŞİ YETERLİ OLUYOR 

Kentsel dönüşüm yönetmeliğine göre bir yapıdan en az beş adet karot almak ve betonarme binalarda karot almak için üç kişiye ihtiyaç duyulurken Windsor Probe testini tek kişi yapabiliyor. Ayrıca beton test çekici ile gerekli çekiç testlerini gerçekleştirmek ve sonuçlarını kayıt etmek için iki kişiden daha tasarruf ediliyor.

KAPSAMLI UYGULAMA ALANINA SAHİP 

Söz konusu test kısa ve kolaylıkla kolon, döşeme, kiriş gibi bütün taşıyıcı elemanlarda uygulanabiliyor. Test cihazı, özel beton ve yapılarda hızlı bir şekilde beton kalitesini belirlemeye olanak tanıyor.

Gerek düşük gerek normal gerekse yüksek dayanımlı betonlarda uygulanabilen cihaz, ek olarak hafif betonlarda da gerçekleştirilebiliyor.