Doka Kalıp sistemleriyle yapımı hızlı ve güvenli şekilde devam eden Rixos Aktau Resort Otel projesinde kalıp miktarı toplamı 156.111 m2’dir. Frami Xlife Kolon Perde Kalıp Sistemi, d2 döşeme iskele sistemi, H20 top Ahşap Kiriş Sistemleri kullanılarak yapılan Haziran ayında tamamlanması planlanan Rixos Aktau Resort Otel projesinin genel yerleşimi beş fazdan oluşmaktadır. Faz 1: Lagün Resort Mıntıkası / alanı 150000 m2; Faz 2: Golf Resort 230000 m2; Faz 3: Kumarhane Resort 690000 m2; Faz 4: Part Resort 645000 m2; Faz 5: Eğlence ve Golf Resort 1045000 m2’lik alanlardan meydana gelmektedir.
İlk fazın içinde hotel yerleşim alanı 17.750 m2 ve 430 standart oda ve 41 suitli hotel inşa alanı 49.065 m2, ayrıca her biri 100 m2 olan 30 villa ile 1765 m2 villa yerleşim alanı bulunmaktadır. Bu faz toplamda 501 misafir odası içermektedir.

Projenin fikri, lokasyonun tam olarak nasıl kullanılabileceğinin vizyonuna göre oluşturulmuştur. Belirli bir yerin özel atmosferi anlamına gelen Genius Loci’nin fikri proje fazlarına uygulanmıştır. Tasarım ve kullanım amaçları, uzun ve kavisli şekilli kıyı ile denizle birleşen arazinin içinde geliştirilmiştir.

DOKA SUNDUĞU ÇÖZÜMLERLE HIZLI VE GÜVENLİ ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLADI

Her zaman iş güvenliğine öncelik veren Doka, sunduğu çözümlerle Rixos Aktau Resort Otel’i projesinde de güvenli çalışma ortamı oluşturdu. Kalıpların hızlı sökülüp takılabilir olması ise projenin hızlı bir şekilde ilerlemesini sağladı. 

Kolon ve perde kalıpları içinse hafif ve elle taşınabilen Kolon ve Perde Kalıp Sistemi Frami Xlife tercih edilen projede, rüzgâr ve benzeri sebepler ile vincin çalışmadığı durumlarda kolay montajlı kalıplar büyük bir avantajdı. Sistem ile ön montaj gerektirmeden şantiyeye indirildiği gibi kullanılabiliyor ve aynı şekilde söküm işlemi de çok hızlı ve kolayca gerçekleştirilebiliyor. Kullanılan panel kalıpların hafif olması nedeniyle vinçten bağımsız elle taşınabiliyor. Bir yandan zamandan tasarruf sağlarken aynı zamanda diğer yöntemlere kıyasla Frami Xlife Perde ve Kolon Kalıp Sistemi işçilik masraflarını da ciddi oranda azaltıyor.
Rixos Aktau Resort Otel Proje bölgesi doğrudan deniz bağlantılı olarak inşası devam etmektedir. Denize komşu olmanın avantajıyla hemen her nokta engelsiz olarak deniz görmektedir. Deniz ve deniz manzarası proje süreci için en önemli doğal elemanlardır.
Hazar kıyısı uygun iklimiyle turizm geliştirme bölgelerinin planlanması ve kullanılması için önemli bir bölgedir. Hazar Denizi dünyanın en büyük gölü iken, Hazar ayrıca etrafındaki doğal kaynakların kullanımına göre oldukça etkilidir.

Rixos Aktau Resort Otel projesi Kazakistan’da Hazar Denizi’nin doğu kıyılarında bulunan 20 km uzaklıktaki Aktau şehrine ve 12 km uzaklıktaki limanıyla, deniz araçları ile ulaşımı fırsatını sağlarken demiryolu istasyonlarına da yakındır. Konumu sebebiyle bölgeyi kalabalık olmayan ama herhangi bir ihtiyaç halinde etrafıyla ilişki kurabilecek şekilde izole edilmiş mükemmel bir yer haline getirmektedir.
 
Proje: Rixos Aktau Resort Otel (5 Yıldızlı)

Bulunduğu Yer: Aktau/ KAZAKİSTAN      

Alan: 61.000 m2

Oda sayısı: 500         

Otel Kat Yüksekliği: 3,50 m

En Yüksek Kat Yüksekliği: 15,20m

Kat sayısı: 6

Beton Miktarı: 63.288 m3

Kalıp Miktarı: 156.111 m2

Demir Miktarı: 6952 ton

Yatırımcı: Rixos Otel

Ana Yüklenici Firma: Sembol İnşaat

Alt Yüklenici Firma: OzKA Yapı

İnşaat Başlangıcı: 01.08.2019

Planlanan Tamamlanma: 30.06.2020

Kullanılan Doka Sistemleri: Frami Xlife Kolon Perde Kalıp Sistemi, d2 döşeme iskele sistemi, H20 top Ahşap Kiriş Sistemi