YAPILARIN ANALİZİ VE GÜÇLENDİRİLMESİNDE AKILLI METODOLOJİLER DÖNEMİ BAŞLIYOR YAPILARIN ANALİZİ VE GÜÇLENDİRİLMESİNDE AKILLI METODOLOJİLER DÖNEMİ BAŞLIYOR

Cumhuriyet Meydanı’nın altında yer alan, 1979 yılında toplam 10 bin m² kapalı alan üzerine kurulan Yeraltı Çarşısı’nın iklimlendirmesinde Carrier VRF tercih edildi. Carrier VRF Türkiye Yetkili Dağıtıcısı Netisa Mühendislik firmasıyla birlikte yürütülen projede 208 adet iç üniteli, 16 adet dış üniteli VRF sistem, 8 adet dış üniteli 4 adet DX bataryalı klima santrali kullanıldı. Toplam soğutma kapasitesi 1.333 kW olup, inverter teknolojisine sahip cihazlarla enerji sarfiyatı minimuma indirildi. Altyapı tesisatında yaklaşık 9 bin metre bakır boru kullanıldı. Merkezi kumanda ile tek bir noktadan bütün mahallerdeki iç ünitelerin kontrolü sağlandı.

CARRİER VRF SİSTEMLERİ

Carrier VRF, ister küçük isterse büyük boyutlu olsun, tüm ofis binaları için çözüm sağlarken, akıllı kontrol çözümleri sayesinde VRF yönetimi basit ve kolay hale gelirken tüm tasarımlara uygun çok çeşitli iç üniteler sunuyor.
Gelişmiş buhar enjeksiyonlu DC inverterli kompresör, soğutucu akışkan dolaşımını artırıyor, hem soğutma hem de ısıtma kapasitesini yükseltiyor. VRF sistemi, -25°C ile 48°C arasında değişen dış ortam koşulları altında kararlı bir şekilde çalışıyor.
Carrier VRF, 2.5HP’den 96HP’ye varan geniş kapasitesiyle,küçük binalardan büyük binalara kadar tüm müşteri gereksinimlerini karşılıyor. Carrier, ofisler, alışveriş merkezleri, hastaneler ve havaalanları dahil olmak üzere çok çeşitli lokasyonlarda çeşitli müşteri gereksinimlerini karşılamak üzere 12 tip ve 100 model VRF iç ünite sunmaktadır.