Temelleri 1985 yılında atılan Topkapı Endüstri’nin müşterilerine sunduğunu en önemli ürün ve hizmet kalemlerinden biri de basınçlı hava sistemleri. 
Dünyanın en büyük ve önde gelen vidalı kompresör üreticilerinden biri olan KAESER firmasının Türkiye distribütörü olan Topkapı Endüstri, markanın Basınçlı Hava Sistemleri kapsamında vidalı kompresörler, seyyar kompresörler, hava kurutucuları ve endüstriyel gaz teknolojileri ile hizmet veriyor. 

Kalitesi ile dünyaya ismini duyuran KAESER firmasının öne çıkan sistemlerinden biri de Kayış - Kasnak Tahrikli Sabit Vidalı Kompresörleri. KAESER kompresörlerinde kullanılan kayış-kasnak sistemi son derece ekonomik ve güvenilir bir çalışma sağlıyor. Kayış-kasnak sistemini pazara sunan ilk kompresör üreticilerinden biri olan KAESER firması, sisteminde otomatik kayış gerdirme sayesinde daima yüksek aktarım verimi ve tahrik sistemi güvenilirliği sağlıyor. Bu sayede bakım giderlerini düşüren marka, SX modellerinde kayış gerdirme sistemi gerektirmeyen bir V-kayışı kullanılıyor.