DOHA (AA) - Katar'ın başkenti Doha'da  tasarım ve yapımı Türk inşaat şirket olan TEKFEN İnşaat ve Tesisat A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 33 kilometrelik El-Hur Otoyolu  hizmete girdi.

Açılış seneromonisinde Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani, Türkiye Adalet Bakanı Yardımcısı Selahaddin Menteş veTürkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer de hazır bulundu.

Katar Başbakanı Bin Nasır yaptığı açıklamada, 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi El-Beyt ve Luseyl statları arasında nn yolun hizmete girdiğini belirtti.

Önümüzdeki sene hizmete girmesi planlanmasına karşın 1 sene erken hizmete giren El-Hur Otoyolu, 20 yerleşim bölgesi ile bazı önemli ekonomi kuruluşlarının yer aldığı  bölgelerden geçiyor. 

Yapımı tamamlanan otoyol projesi Doha'nın kuzeyine doğru yer alan mevcut otoyolun iyileştirmesi ile birlikte dokuz adet katlı kavşağın proje ve inşası ile 4 katlı kavşakların iyileştirilmesinnden oluşuyordu.

FIFA'nın 2 Aralık 2010 tarihinde ev sahipliği hakkını Katar'a verdiği 2022 FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.