1975 yılından bu yana birçok başarılı çalışmaya imza atan Kasso Mühendislik, sahip olduğu ileri teknoloji ile günümüzde de projelerin en önemli çözüm ortakları arasında. 1986 yılında genişletilmiş metal levha üretimini de bünyesine katarak, müşterilerine ileri teknolojiye sahip patentli makinalarla inovatif çözümler sunan markanın hizmet verdiği projeler arasında European Steel Design Awards 2017 töreninde Avrupa’nın en iyi çelik yapı projesine verilen Mükemmellik Ödülü’ne layık görülen Robert Koleji Murat Karamancı Öğrenci Merkezi projesi de yer alıyor. Tasarımında mimar Ahmet Alataş’ın imzası bulunan proje, Kasso Mühendislik’in çözüm sunduğu dış cephe çalışmasıyla ayrışıyor.

SEKTÖRÜNDE İLK, TÜRKİYE’DE İSE 71. TASARIM MERKEZİ

Sektöründe ilk, Türkiye’de ise 71. Tasarım Merkezi olmaya hak kazanan Kasso Mühendislik’in Yönetici Ortak M.Sinan Kılıç, “Robert Koleji Murat Karamancı Öğrenci Merkezi projesinde sunulan çelik sistem, dış cephesinde ve çatılarda kullanılan mesh panellerin detaylarının tamamına mimari ekip ile birlikte çözüm oluşturularak geliştirilen metal kabuk uygulamaları, Robert Koleji Murat Karamancı Öğrenci Merkezi projesine European Steel Design Awards 2017 töreninde Avrupa’nın en iyi çelik yapı projesine verilen Mükemmellik Ödülü’nü kazanarak bizlere büyük bir gurur yaşattı.” diyor.
Kasso Mühendislik’in proje teslimi ürün yapabilen komple bir metal işleme tesisi niteliği taşıdığını önemle vurgulayan Kılıç, tüm imalat konularını tek bir çatı altında toplayarak, tek noktadan yönetim ve işletme felsefesi ile ivmelenerek yollarına devam ettiklerini açıklıyor. Tamamı Türkiye’de üretilen metal işleme konusunda geniş bir ürün gamına sahip olduklarını açıklayan Kılıç, “Mimariye ve tasarıma özgünlük kazandıran genişletilmiş perfore ve özel desen kesimli metal paneller ile projelerde ikincil cephe, güneş kontrol panelleri, asma tavan, korkuluk, kanopi, klima, ara bölme muhafazası gibi birçok uygulama alanı bulmaya devam ediyor. CE, TSE – ISO 9001:2015 – Qualicoat kalite belgelerinin güvencesiyle üretimine devam edilen tüm bu ürünler, mimari ve endüstriyel birçok alanda kullanılıyor. “ dedi.