Kasso Mühendislik’in özgün çalışmaları, bugün birçok mimari projenin tasarımıyla öne çıkmasında önemli bir role sahip. Zira marka projeye özel çözümleri, her geçen gün geliştirdiği Ar-Ge çalışmaları ile cephe tasarımına yeni bir soluk getiriyor. Bu perspektifi ile sektöründe ilk, Türkiye’de ise 71. Tasarım Merkezi olmaya hak kazanan Kasso Mühendislik’in başarısını, Yönetici Ortak M.Sinan Kılıç ile konuştuk.

1975 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Kasso Mühendislik, bugün birçok önemli işlere imza atıyor. Firmanızın bu başarısını öğrenebilir miyiz?

Metal işlemeye 1975 yılında başlayan üretim ve mühendislik firmamız, 1986 yılında genişletilmiş metal levha üretimini de bünyesine katarak, müşterilerine ileri teknolojiye sahip patentli makinalarla inovatif çözümler sunmaktadır.  Kasso Mühendislik proje teslimi ürün yapabilen komple bir metal işleme tesisi niteliği taşıyor. Tüm imalat konularımızı tek bir çatı altında toplayarak, tek noktadan yönetim ve işletme felsefesi ile ivmelenerek yolumuza devam ediyoruz. İhracata verdiğimiz ağırlıkla milli gücümüzü, uluslarası arenada göstermenin gururunu yaşıyoruz. Daimi Ar-Ge ve inovasyon mottosuyla firmamız sektöründe ilk, Türkiye’de ise 71. Tasarım Merkezi olmaya hak kazandı.

İTU Merkezi Derslik Binası projesi için sunduğunuz çözümü öğrenebilir miyiz?

İstanbul Teknik Üniversitesi Kampüsleri’nde birçok yapıda Kasso ürünlerine rastlamak mümkün. Merkezi Derslik Binası’nda uygulanan sistemde ise, uzaktan kumanda kontrollü olarak hareketli ve sabit olarak üretilebilen perfore alüminyum güneş kırıcı panelleri ile dış cephe bakım temizlik maliyetlerinin düşürülmesi ve yangın kaçış koridoru oluşturulmasını sağlayan yürüme yolları ile birlikte uygulama yaptık. Ürünlerimizin projeye sağlamış olduğu estetik artıların yanında, sıraladığımız fonksiyonel özellikleri sayesinde çok daha nitelikli bir yapı ortaya çıktı.