1978 yılından bu yana inşaat sektörüne hizmet veren Son Umut Beton Kalıp, Türkiye’nin ilk kaset kalıp üreticisi. 40 yılı aşkın süredir müşterilerine cam takviyeli plastikten üretilmiş beton kalıbı ve metal esaslı taşıyıcı sistemi ile çözüm sunan marka, Ar-Ge çalışmalarıyla sektöre öncelik etmeye devam ediyor. Firma, yeni kaset kalıp ürünü ile müşterilerine fayda sağlıyor. Sökümünün kolay olması nedeniyle işin daha hızlı bir şekilde yapımına olanak veren yeni kaset kalıplar, şantiyelerde zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor. Daha şimdiden birçok projenin tercihi olan yeni kaset kalıp sistemleri aynı zamanda kompresör ve basınçlı su kullanmadan söküm avantajı da sunuyor. Betonun ısısından etkilenmeyen kaset kalıp sisteminin bir diğer özelliği ise seri kaset kalıplarda basınçlı hava gerektirmiyor. Kalıbın sökülmesi ardından transfer edilmesi yeni kaset kalıp ile çok daha kolay. 

Hava gibi basınçlı herhangi bir uygulama gerektirmeden oldukça pratik bir şekilde çıkarılabilen yeni kaset sistemlerinin kullanım süresi oldukça uzun. Endüstriyel yapılar, hastane, okul, AVM, konut, otel gibi farklı tipolojideki yapıların yapımında kullanılan yeni kaset kalıplar, yapıları depreme karşı daha mukavemetli kılıyor.

Son Umut Beton Kalıp, 40 yılı aşan tecrübesiyle bu zamana kadar İş Bankası Genel Müdürlüğü binası, İzmir otobüs terminali, Vadi İstanbul, Büyük Yalı, İzmir İstinye Park, Mall Of İstanbul gibi birçok prestijli projede tercih edilmiş bir marka.