Korona virüsü, sosyal hayatı etkilediği gibi ekonomiyi ve iş dünyasını da etkilediğini belirten Gür Metal Kasa firma sahibi Selim Hakan Güler, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bu süreçte birçok sektör işlerini durdurmak zorunda kaldı. İnşaat ve sanayi sektöründe ise bahar ayının gelmesiyle beraber başlayan hareketlenme korona virüsü sebebiyle bir miktar yavaşladı ancak üretim halen devam ediyor. 
Gür Metal olarak Kovid-19 salgını etkisiyle olumsuzluklara rağmen, tedbirlerimizi üst düzeyde tutarak üretimimize devam ediyoruz. Üretim bandımızın devam etmesinin en büyük sebebi müşteri talepleridir. Bu mücadele sürecinde çoğunlukla gelen talepler, mevcut hastanelerin içerisinde yapılan karantina odaları projeleri içindir. Yangına dayanımlı kapılar ve sac kasalar ile birçok hastanenin belirlenen alanlarına süratle karantina bölümleri yapıldı. İstanbul’da 45 gün içerisinde tamamlanması planlanan, çalışmaları halen devam eden pandemi hastanelerinin bir kısım projelerinde sac kasa ürünümüzle yer alıyoruz. Korona virüsü, bize kısıtlı çalışma koşullarına ve kısıtlı zamana rağmen daha da hızlı bir şekilde çözüm sunmayı öğretti. Bu süreçte çalışma ortaklarımızla sürekli olarak iletişim içerisindeyiz. Müşterilerimizin taleplerini sağlıklı bir şekilde sürdürüyoruz. Tüm bu taleplere cevap verebilmemizin iki büyük sebebi var. Birincisi hammadde tedarik problemi yaşamıyor olmamız, ikincisi de üretimini yaptığımız ürünlerin her zaman her koşulda ihtiyaç olacak ürünler olmasıdır. Ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen bu salgının en kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz. Üreticiler olarak daima devletimizin ve milletimizin menfaati için çalışmaktayız. 
Gür Metal olarak bu süreçte fabrika içinde ve ofislerde sosyal mesafe kuralına, hijyen kurallarına maksimum ölçüde uyuyoruz. Çalışanlarımızla her konuda iletişime açık bir şekilde ilişkimizi sürdürmekteyiz. Ayrıca süreç uzarsa; hammadde ihtiyacı için yedek tedarik yolları belirleyerek üretim bandı ve tedarik zincirimizi bozmadan iş yerimizde aldığımız tedbirlerimizi daha da arttırarak, çalışma süremizi kısa tutarak, personelimizle dönüşümlü olarak çalışarak ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz.

“TEKNOLOJİNİN SAĞLADIĞI İMKÂNLARI MAKSİMUM DÜZEYDE KULLANACACAĞIZ”

Korona virüs sürecinin pek çok sektörde olduğu gibi iş dünyasında da analog hayatı büyük ölçüde ortadan kaldıracağı aşikârdır. Dijitalleşmenin sağladığı konfor ile oluşacak yeni çalışma düzeni kaçınılmazdır. Gür Metal olarak elbette bu yeni düzene ayak uyduracağız. İdari personelimizin ihtiyaç ve talebi ile özel durumuna göre belirli dönemlerde veya sürekli olarak evden çalışmasını sağlayacak ortamlar oluşturabiliriz. Fabrika içindeki çalışma koşullarımızı daha da iyileştirebiliriz. Virüsün getirdiği ve getireceği problemleri fırsata çevirerek, teknolojinin sağladığı imkânları maksimum düzeyde kullanmak daima planlarımız arasındadır.  
Söz konusu salgın olunca önce sağlığımızı düşünüyoruz. Bağışıklık sistemimi güçlü tutmak için daha sağlıklı yiyecekler tüketmeye gayret ediyorum. Gün içerisinde sekiz bin - on bin adım atıyor, haftanın birkaç günü evde koşu bandını kullanıyorum. Sokağa çıkma yasakları sebebiyle hafta sonlarını kitap okuyarak vaktimi verimli kılmaya çalışıyorum.”