Kar Group, ismini gerçekleştirdiği başarılı işlerle duyurmuş bir marka. Bu başarısını yeni yatırımlarıyla daha da güçlendirecek olan Group’un gündemindeki çalışmalarını ve hedeflerini, Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü ile konuştuk. 

Kar Group’un yapı kimyasalları alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz? Elazığ’daki yatırımınızın detaylarını öğrenebilir miyiz?

Yapı kimyasalları sektöründeki yola çıkış hedefimizi müşterilere ulaşım olarak yakın, düşük maliyetli ve kaliteli hizmet anlayışıyla hizmet vermek olmak üzere belirledik. 2019 itibariyle üretime geçmeyi planladığımız Karkim Yapı Kimyasalları fabrikamızın üretim gamında sıva yalıtımı, sıvalar harçlar, su yalıtımı, onarım ve güçlendirme, mastikler ve yardımcı ürünler, zemin uygulamaları, beton ve harç katkıları, restorasyon harçları olmak üzere 250`yi aşkın ürünümüz bulunmakta. İlk etapta yaklaşık 30 kişinin istihdam edileceği fabrikamızın üretim kapasitesi saatlik 30 ton olarak planlandı.
Elâzığ Organize Sanayi 5'inci Bölge'de 13 bin 200 metrekare alan içinde planlanan Karkim Yapı Kimyasalları fabrikamızda yatırımın sonuna geldik. Bu fabrika yatırımının maliyetini 20 milyon TL olarak ifade edebiliriz. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz? 

Başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde Emlak Konut, TOKİ ve özel iştirak olmak üzere büyük çaplı birçok projede ürünlerimiz kullanılmaktadır.  

Yakın zamanda yeni bir ürün ya da yatırım çalışmanız oldu mu veya olacak mı? 2019 yılı hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?
Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'de benzer yatırımları hayata geçirmek üzere fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. 2018 yılının sonuna kadar grup olarak toplam 180 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Bursa'nın Kayapa bölgesinde çevreye duyarlı olarak çok kısa zaman önce hayata geçirdiğimiz agrega ve beton tesislerinin yatırım tutarının ise 40 milyon TL’yi buldu. Bunun yanı sıra bir yandan da fabrikalarımızda revizyon çalışmalarımız devam ediyor. 120 milyon TL’lik bir yatırım değeriyle Pendik’te hayata geçirdiğimiz ‘Edonia Garden’ projemiz var. Bu projelerin devamı edecek.

Yapı kimysallarının, binalara sağlıklı ve güvenli olması açısından katkısı nedir?

Yapı kimyasalları düşünüldüğü zaman yapıların birçok noktalarında çeşitli amaçlar ile kullanılmaktadır. Temelde yer alan su yalıtımı yapıların betonarme sistemini korumasında etkili olup yapının kullanım ömrünü artırmaktadır. Isı yalıtımı için ise yapılardaki yoğuşmayı önleyerek yaşam alanlarını küf ve bakteriden korunmasını sağlar. Bu vermiş olduğum örnekler gibi daha birçoklarını sıralayabiliriz.