Kapı pencere sektörünün 2021 yılının 10 aylık performansını değerlendiren Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Başkanı Çetin Tecdelioğlu, "Kapı pencere aksesuarı ihracatı ilk 10 ayda 670 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sektörün toplam hırdavat sektörü içindeki payı ise yüzde 7,5 oldu." dedi.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 35 ARTIŞ YAKALADI

Dernek tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, sektörü buluşturan 22. Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarı açıldı. Fuara, 20'si yabancı firma olmak üzere toplamda 260 firma katıldı.

Ekinlik kapsamında dış satımda 2020 yılına kıyasla yüzde 35 artış yakalayan sektör, İstanbul’da düzenlenen fuarda bir araya geldi.

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA" İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA"

ASLAN PAYI KAPI PENCERENİN OLDU

Açıklamada görüşlerine yer verilen HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu, sektörün geçtiğimiz seneye göre dış satımda yüzde 35'lik bir artış elde ettiğini, kapı pencere aksesuarları ve hırdavat sektöründe en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürün grubunun ise toplamda 111 milyon dolar ihracatla kapı pencere donanımları olduğunu belirtti.

Hırdavat sektörünün 10 aylık dönemi kapsayan dış satımının 8,92 milyar dolar olduğunu kaydeden Tecdelioğlu, kapı pencere aksesuarı ihracatının ilk 10 ayda 670 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, toplam hırdavat sektörü içindeki payının ise yüzde 7,5 olduğunu açıkladı.

Tecdelioğlu görüşlerini, fuarın sektör için çok faydalı geçtiğini ve sektör olarak fiziki fuarları özlediklerini ifade ederek tamamladı. (AA)