Kalitesini tüm dünyaya duyuran Serge Ferrari, 80’i aşkın ülkede 700’den fazla çalışanı ile pazar lideri olan bir marka. İnovatif çözümleriyle öne çıkan markayı tercih eden projelerden biri de Kamerun Japoma Stadyumu. 
Türkiye başta olmak üzere bugüne kadar farklı ülkelerde yer alan birçok stadyum projesine çözüm sunan Serge Ferrari, cephe tasarımı olarak oldukça farklı bir çözüm geliştirilen Kamerum Japoma Stadyumu projesine hem fonksiyon hem de estetik açıdan değer kattı. 

UV IŞINLARINA KARŞI YÜKSEK MUKAVEMET

Kamerum Japoma Stadyumu projesinde FT381 Kompozit Cephe Meshleri ile yer aldıklarını açıklayan Serge Ferrari Türkiye Ülke Müdürü Burç Ekser, PVC kompozit meshlerin deniz aşırı ülkelere rahatlıkla ve herhangi bir sorun yaşanmadan sevk edilebiliyor olmasının bu projede FT381 ürünlerinin tercih edilmesinin başlıca sebepleri arasında yer aldığını kaydetti.  Fabrika ortamından oldukça uzakta, uygulama sahasında olası herhangi bir sorunla karşılaşıldığında rahatlıkla müdahale edilebilmesi FT381’in kullanıldığı projelere ayrı bir avantaj sağladığını dile getiren Ekser; hafif, esnek, taşıma ve uygulama kolaylığı sağlayan FT381’in ekvator bölgesine yakın yerlerde yapılacak uygulamalarda dahi hiçbir sorun yaşatmadan uzun süre servis sunduğunu sözlerine ekledi.
UV ışınlarına karşı yüksek mukavemet gösteren FT381’in güneşin yakıcı ve yıpratıcı etkisi altında herhangi bir renk değişikliği yaşatmadığına dikkat çeken Ekser, Kamerun Japoma Stadyumu’nun cephe uygulamalarında FT381 ürünleriyle uygulamayı çözüm ortaklarından Tensaform firmasının gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Serge Ferrari’nin kurulduğu 1973 yılından bu yana yenilikçi esnek kompozit malzemelerin tasarımı, üretimi ve dağıtımı konularında faaliyet gösterdiğini dile getiren Ekser, “Merkezimiz ve fabrikalarımızın büyük bir bölümü Fransa’nın Lyon şehrine yakın La Tour du Pin bölgesinde bulunmaktadır. Endüstriyel malzemelerimizin temelini oluşturan polyester ipliklerimizi ürettiğimiz İsviçre’deki tesisimizle birlikte, İtalya’nın Ferrara bölgesinde Texyloop markamız altında yüzde 100 geri dönüşüm üzerine faaliyet göstermekteyiz. Serge Ferrari daha iyi bir gelecek ve sürdürülebilir çevre için ürettiği esnek kompozit malzemelerle, 80’i aşkın ülkede 700’den fazla çalışanı ile pazar lideri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Firmamız son birkaç yıldır halka açık bir şekilde yaşamını sürdürmekte ve Paris borsasında işlem görmektedir.” dedi. 

Serge Ferrari’nin farklı projelere çok özel inovatif çözümler üretebildiğinin altını çizen Ekser, inovasyonun gruplarının temel itici güçlerinden birisi olduğunu vurguladı. Teknolojilerindeki özgün atılımın “Précontraint” üretim teknikleriyle süre geldiğini aktaran Ekser, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Précontraint (ön gerilim) teknolojisi, yüksek oranda güç ve dayanıklılıkla beraber ürünlerimize son derece boyutsal istikrar kazandırmaktadır. Standartları belirleyen yüksek üretim teknolojimizinden aldığımız destekle, projelere özel farklı üretim modelleri geliştirebiliyor, teknik özellikleri farklı ürünler üretebiliyoruz. Yapılanmamızı ve ticari anlayışımızı tamamen çözüm ortaklarımızla birlikte hareket etmek ve birlikte büyümek üzerine kurguluyoruz. Global bir üretici olarak, yerel hareket etmek üzerine yapılanıyoruz. Çözüm ortaklarımızdan, proje paydaşlarımızdan ve birlikte hareket ettiğimiz tasarımcılardan aldığımız güçle büyümeyi hedefliyoruz.”