Dünyanın en büyük sistem iskele üreticisi olarak 1945 yılında başladığı çalışmalarına Almanya’da üretimini devam eden ve o günden bu yana da dünya genelinde 40’dan fazla ülkede faaliyet gösteren, 1900 çalışanı olan global bir firma olan Layher’in çalışmalarını, Layher Türkiye Genel Müdürü Tevfik Ceran ile konuştuk.  Layher’in Türkiye’deki yolculuğunun 2011 yılına uzandığını, faaliyet gösterdikleri alanlardaki iş güvenliği farkındalığının artması neticesinde gittikçe büyüyüp genişleyen bir pazara hitap ettiklerini açıklayan Ceran, Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ofis ve depolarında çalışmalarına devam ettiklerini belirtiyor. Ceran, Layher Türkiye olarak sistem iskele konseptinin geçerli olduğu her alanda, malzeme kalitesi, ürün çeşitliliği, en kısa sürede teslimat ve sunduğu teknik hizmetlerle, markanın global pazarda sunduğu ve endüstrimizde takdir edilen tüm imkanları yerelleştirme çabası içerisinde olduklarını vurguluyor. Layher Speedyscaf® (Şimşek) Cephe iskelesi, Layher Allround® Endüstriyel İskeleler, Event Sistemleri, Layher Koruma Sistemleri, Hareketli İskeleler ve Merdivenler olmak üzere ürünlerini beş temel gruba ayırdıklarını belirten Ceran, “Şimşek® İskele, cephe sistemleri ile çalışan tüm müşterilerimize hitap eden, son derece hızlı monte ve demonte edilebilen bir sistem iskele ürünüdür. Allround® Endüstriyel İskeleler, başta endüstriyel tesisler olmak üzere gemi inşa, enerji santralleri, madenler, çimento tesisleri gibi çok yönlü çalışmaların yapıldığı alanlarda güvenle kullanılmakta. Event ve sahne sistemlerimiz gösteri alanları, sahne ve stand kurulum işlerinde faaliyet gösteren müşterilerimize hitap ediyor. Koruma sistemlerimiz, inşaat faaliyetleri süresince çalışılan alanları dış etkilerden koruyan çatı ve cephe sistemlerinden oluşmaktadır. Son olarak hareketli iskele ve merdivenler grubumuz da yine endüstriyel müşterilerimize çözüm olarak sunuluyor.” dedi. Hizmetini verdikleri tüm bu sistemlerin, tamamen birbirine uyumlu çalışabilen ve ekstra yatırım maliyeti gerektirmeyecek şekilde dizayn edilmiş sistemler olmasına dikkat çeken Ceran, bu özelliklerin Layher’in en önemli katma değerlerinden biri olduğunu vurguluyor. Layher’in tartışılmaz kalitesinin ve uzun ömrünün diğer markaların önünde yer almasını kolaylaştırdığının altını çizen Ceran, bu durumun Layher’i iskele konusundaki en güvenilir yatırım aracı yaptığının altını çiziyor. 

Son gelişmeler üzerine, satış noktasındaki yıllık hedeflerinizde bir sapma meydana geldi mi? Bu konuda ilave tedbirleriniz oldu mu?

Ülkemizin içinden geçmekte olduğu zorlu ekonomik koşulların farkındayız. Şirket olarak, hedeflerimizden geri adım atmadan ilerlemeyi sürdürüyoruz. Bu sene merkez depomuzu ve ofisimizi yenileyip, büyüttük. Layher Türkiye olarak hedeflerimize ulaşacağız. Bizim aldığımız ilave tedbirler daha çok müşterilerimizle ilişkilerimiz üzerine kurgulandı. Bu zor zamanlarda müşterilerimize daha yakın olmak, teknik ihtiyaçlarının yanında ticari ihtiyaçlarını da daha fazla dinlemek, zor zamanları birlikte atlatmak istiyoruz. 


Bayi ve satış ağınızda bu yıl nasıl bir mesafe kat ettiniz? Bu minvalde önümüzdeki dönem için amçlarınız nedir?

Layher Türkiye, iskele pazarında kendine özgü bir model uygulamaktadır. Biz, iskele kiralama ve malzeme-işçilikli kurum hizmetlerini partner firmalarımız aracılığıyla yapıyoruz. Dünyada da başarıyla uygulanan bu model, Türkiye’de geliştirmeye çalıştığımız, üzerine titrediğimiz bir iş modelidir. Partnerler başarılı işlerle kendi potansiyellerini büyütürken, Layher de partnerlerinin iskele yatırımlarıyla büyüyor. Bir kazan-kazan modelinden bahsediyoruz. Batı Avrupa’nın gelişmiş iskele pazarı ile karşılaştırıldığında daha emekleme evresinde olduğumuzu söylemek mümkün; ancak dinamik bir ülkede hızlı yol alıyoruz. Hedefimiz Layher felsefesini anlayan, dürüst ve ilkeli yeni şirketlerle bu partnerlik ağını ve yapısını geliştirmek. 

Önümüzdeki dönem için hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Layher Türkiye olarak öncelikli hedefimiz, kurumsal felsefemiz olan sınırsız müşteri odaklı hizmetimizi sürdürmek, müşterilerimizin malzeme, proje danışmanlığı, saha danışmanlığı, eğitim gibi tüm ihtiyaçlarını karşıladığımız, işlerine daha fazla değer kattığımız çalışma metodumuzun devamını sağlamak olacak. Layher her zaman yeniliklerin öncüsü olmuş ve bu yenilikleri pazarda kabul gören bir markadır. Yeniliklerimizi pazara sunduğumuz, iş ortaklarımızın sayısını arttırarak, onların ihtiyaçlarına göre daha fazla olanak sunduğumuz bir sene geçirmek istiyoruz.

İçinden geçilen zor zamanların farkındayız. Ancak, özellikle endüstriyel iskele pazarı büyümesini sürdürüyor. Layher Türkiye, bu konsepte uygun olarak ve globalden aldığı güçle, önüne koyduğu hedefleri hayata geçirmeye devam edecek. Ancak bu hizmetlerin ve ürünlerin kullanıcısı olan müşterilerimizi dinlemenin ve zor dönemlerdeki ihtiyaçlarına göre cevap vermenin, Layher Türkiye olarak ilk önceliğimiz olduğunu tekrar etmek isterim.