ÖRÜMCEK İskele ve Kalıp Sistemleri geçmişteki tecrübeleri, AR-GE çalışmaları ve yenilenen ekibiyle yeniden ivme kazanmış, yurt içi ve yurt dışı projeler ile tekrar kendini hatırlatmıştır. Ürün ve hizmet kalitesiyle öne çıkan markanın çalışmalarını, Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Hamdemir ile konuştuk. 

ÖRÜMCEK İskele ve Kalıp Sistemleri, iskele-kalıp geçmişine tanık olmuş bir kuruluştur. Dünden bugüne yapılanmanız hakkında bilgi verir misiniz?

ÖRÜMCEK İskele ve Kalıp Sistemleri, 1976‘dan beri sektörde ilk olmanın sorumluluğu ve tecrübesi ile ihtiyaca uygun, güvenli çözümler ürettiği için sektöre öncülük etmiş bir kuruluştur. Firmamız geçmişte edindiği tecrübe ve şu anda yaptığı yatırımlar ile, batı standartlarında imalat yapmaktadır.  Montaj, üretim, kalifiye eleman gibi daha birçok konuya önem vermekteyiz. Yenilikçi tavrımızla yolumuza devam ediyoruz.
Firmanız, Ankara’nın yapılaşmasında belli bir döneme tanık olmasıyla da biliniyor. Biraz açıklar mısınız? 
Köklü bir firma olunca tabii ki birçok gelişmeye tanık oluyorsunuz. Biz sadece Ankara’nın değil yurdumuzun birçok iline hizmet etmiş, bu illerin gelişmesine tanık olmuş bir kuruluşuz. Ankara‘da ise birçok viyadük ve köprünün yapım aşamasına tanık olmak, hizmet vermek bizim için gurur kaynağıdır. 

Yatırımlarınızı değerlendirebilir misiniz?

Firmamız, yıllarca yeni patentli ürünler geliştirerek yurt içi pazarına hizmet vermiştir. Şimdi de yurt dışı talepleri ile gerekli standardizasyonları sağlayarak bütün belgelerimizi almış bulunmaktayız. Kendi üretimlerimizi buna göre düzenleyerek, bu TSE belgelerini aldık. Böylece yurt dışından ithal edilen malzemelerin kalitesini yakalayarak bu konuda tercih edilir olduk. Bu bize hem fiyat avantajı hem de ülke ekonomisine katkı sağladı. Ayrıca işini geliştirmek isteyen her kuruluş gibi biz de, makine parkına ve malzeme yatırımına ağırlık vererek sektör içinde payımızı artırmaya çalışıyoruz.