Temelleri 1964 yılında atılan su bazlı iç ve dış cephe boyaları üretimiyle çalışmalarına start veren, 2002 yılında ise çimento esaslı yapı kimyasallarını ürün gamına ekleyen Halimoğlu Fasarit Boya, sektörde kalitesiyle isminden söz ettiren markalar arasında. 

Hedef kitlesine güvenilir, yüksek nitelikli, sorun çözücü katma değerli ürünler sunan marka, Ar-Ge çalışmalarıyla ürün portföyünü her geçen gün geliştiriyor. Geniş bir ürün portföyüne sahip olan Halimoğlu Fasarit Boya’nın öne çıkan en önemli ürünlerinden biri de su yalıtım ürün grubu. 

Aqua-Tec Su İzolasyon Malzemeleri ile su yalıtımında da geniş bir ürün çeşitliliği sunan marka, müşterilerine kalitesiyle avantaj sunuyor.  Çalışmaları hakkında bilgi veren Halimoğlu Fasarit Boya Yönetim Kurulu Üyesi K. Ozan Kaya, “Önce şahıs firması olarak kurulan firmamız, 1984 yılında anonim şirketine döndü. 54 yıldır da aynı aile tarafından aralıksız olarak üretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. İlk yıllarda ana faaliyet konumuz su bazlı iç ve dış cephe boyalarıydı. Özellikle ısı yalıtımına olan talebin artmasıyla birlikte, 2002 yılında çimento esaslı yapı kimyasalları üretimine başladık. Isı yalıtımı ve su yalıtım sektörünün gelişimi ile zaman içerisinde çeşitli kapasite artışlarımız gerçekleşti. En son kapasite artırımı ile ilgili yatırımımızı 2018 yılının başlarında yaptık.” Dedi.

İstanbul Kayabaşı ve Hadımköy’de olmak üzere iki üretim tesisleriyle faaliyet gösterdiklerini aktaran Kaya, Kayabaşı üretim tesislerinde Thermo-Tec dış cephe ısı yalıtım sistemleri, Cera-Tec seramik yapıştırıcı ve derz dolguları, Aqua-tec su izolasyon ürünleri, Floor-Tec zemin kaplama sistemleri ve Restore tamir harçlarının üretimi yaptıklarını açıkladı. Su bazlı dekoratif iç ve dış cephe boyaları, akrilik esaslı duvar macunları, tekstürlü boyalar ve hazır dekoratif sıvaları ise Hadımköy üretim tesislerinde ürettiklerini açıklayan Kaya, “Yüzeyde sıva hatalarını kapatan, “Fasarit” adını verdiğimiz dekoratif püskürtme boyalarımız sektörde alanındaki ilk üründür. Bu ürünümüz kısa süre içerisinde müşteriler tarafından benimsendi ve birçok projede tercih edildi.” Diyor.

Tavan boyası ürünlerini ise 1981 yılında sektöre kazandırdıklarını aktaran Kaya, bu çalışmalarıyla o güne kadar tavan yüzeylerine uygulanan ve uygulaması oldukça zor olan kireç badana uygulamasını sonlandırdıklarını açıkladı. Böylelikle kireç badana gibi teneffüs kabiliyeti olan ancak uygulamasının çok daha kolay olan bir ürünü kullanıma sunduklarını dile getiren Kaya, benzer şekilde Türkiye’de sektörde ilk kez firmaları tarafından üretilen ve pazar lideri oldukları iç ve dış cephe duvar macunlarının yanı sıra rulo ve püskürtülerek uygulanan tekstürlü dış cephe boyalarının bulunduğunu açıkladı. 
 Diğer firmalardan farklı olarak firmalarının kurulduğunda proje bazında hizmet sunduğunu hatırlatan Kaya, “Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin büyük projelerine çözüm ortağı olduk. Örneğin Fasarit ürünümüz konut üretiminde hız kazandırdı, sıvayı ortadan kaldırdı. Bu sayede inşaat firmalarının iş teslim süreleri kısaldı ve konut üretim maliyetlerini düşürdü.” Dedi.

Su yalıtımının insan sağlığı açısından önemine değinen Kaya,Su Yalıtım Yönetmeliği ile yapılarda su yalıtım ürünlerinin kullanılmasının zorunlu hale gelmesinin önemli bir çalışma olduğunu belirtiyor. Su yalıtımı ürün gruplarının geniş olduğunu ifade eden Kaya, tek kompenentli çift kompenentli kristalize ürünlerle müşterilerine hizmet verdiklerini açıklıyor. Ürünlerinin tamamının CE sertifikalı olduğunu aktaran Kaya, hangi ürünün nerede kullanılacağının tespitinin çok büyük öneme sahip olduğunu aktarıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ciddi denetimleri sayesinde sektörde birçok firmanın ürününün belli bir kaliteye ulaşmış durumda olduğunu açıklayan Kaya, “Doğru yönlendirmeyle hangi soruna hangi ürünün uygun olduğunu söylemek, ticari kazancı ikinci plana iterek müşterileri doğru yönlendirmek büyük önem taşıyor. Bazı beklentilerimizi, ticari kaygılarımızı geri planda tutuyoruz.” Diyor.
54 yıllık bir üretim tecrübeleriyle çok temiz ve güvenilir bir geçmişe sahip olduklarını belirten Kaya, kendileri için kısa vadeli karlar değil, uzun vadede aynı müşterilerle çalışabilmenin önemli olduğunu açıklıyor. Fasarit markalarının su yalıtımından ısı yalıtımına; yapı kimyasalından boyaya pek çok ürünümüzün ana markası olduğunu ifade eden Kaya, “Ürünlerimizle birçok önemli projede yer aldık. Bu çalışmalarımız arasında Toplu Konut İdaresi, Emlak Konut, Kiptaş gibi resmi projeler dahil; yurt içi ve yurt dışında pek çok proje yer alıyor.” Dedi.