İskele sistemleri ile bugün birçok prestijli projede tercih edilen Yağmur İskele Sistemleri, bu başarısını yurt dışına da taşımış bir marka. Birçok ülkede farklı tipolojideki yapı türlerinde iskele sistemleri kullanılan markanın Genel Müdürü Ümit Yağmur, ürün kalitelerine ve sevkiyattaki hızlarına dikkat çekiyor. 

Firmanızın dünden bugüne yapılanması, faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz? 

Yağmur İskele Sistemleri, büyük hedeflerle 2009 yılında kuruldu. Henüz çok genç bir firma olmamıza rağmen hızlı ama dengeli büyüyen bir firma olduk. Makine parkımızı geliştirdik, teknik personel sayımızı arttırdık, stok hacmimizi yükselttik derken bugün birçok büyük projeye çözüm ortaklığı anlamında hizmet verir duruma geldik. Güvenlikli iskele, flanşlı iskele ve kenar koruma sistemlerinin üretimi, satışı, kiralamasını yaparken, cup lock iskele, kalıp altı iskele ve mobil iskele sistemlerinin üretimi ve satışı anlamında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.  

 En son çıkan ürün ya da sisteminizin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz? 

Yaklaşık 1,5 yıl önce üretim, satış ve kiralamasına başladığımız kenar koruma sistemi en yeni ürünümüz. Bu ürüne artık birçok şantiyede rastlamak mümkün. Kenar koruma sistemlerini, adıyla da anlaşılacağı üzere, yapı alanlarında tehlike arz eden boşlukların önüne yerleştirilen bir nevi bariyer gibi düşünebiliriz. Kaba inşaat esnasında döşeme kenarlarına, asansör boşluklarının önüne, merdiven kenarlarına bu ürün monte edilerek yüksekten düşme riskinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Bahsettiğimiz bu alanlar ince ve cephe işleri tamamlanana dek belki de aylarca ya korumasız kalmakta ya da uygun olmayan yöntemlerle korumaya alınmaya çalışılmaktaydı. Kenar koruma sistemleri sayesinde artık daha güvenli çalışma alanları oluşturulabilecek. 

 Müşterilerinize projelerine özel hizmet ve çözümleriniz var mı? Bu konuda nasıl bir yol izliyorsunuz? 

 Şöyle söyleyeyim bizimle çalışan firmalar çok şanslı. Çünkü biz hep kendimizi onların yerine koyup, öyle düşünüyoruz. Müşteri için kalite önemlidir, TSE belgesine sahip bir firmayız ve hiçbir şekilde kalitede tavizimiz yok. Müşteri için anında sevkiyat çok önemlidir, stoklu çalışmamızdan ötürü anında sevkiyat yapabiliriz. Müşteri için süpervizör desteği önemlidir, biz iskelenin kurulum zamanında mutlaka sahada oluruz. Müşteri için teknik destek önemlidir, teknik ofisimiz sürekli müşterilerimizin hizmetinde. Müşteri projeye özel çözüm ister, biz o konuda da çözüm üretir gerekli desteği veririz. Dolayısıyla bir şey sorun haline gelmeden çözüm sunmuş oluyoruz. 

 Referanslarınız arasında yer alan bir projenize yaptığınız çalışmayı anlatır mısınız? Burada hangi ürününüzle çözüm nasıl bir çözüm sundunuz? 

Kral Salman Camisi, Alke ve Turmaks’ın ortak girişimi ile Maldiv Adaları’nda gerçekleşen bir proje. 44 metre yüksekliğindeki çelik konstrüksiyon minareler, cami dış cephesi ve cami içi tavan kısmı için flanşlı iskele sistemimiz ile projeyi çözümledik. Girintili çıkıntılı yapıdaki minarenin cephesine yaklaşmak için konsollar ürettik. Çok kısa bir sürede dört konteynerlik sevkiyat gerçekleştirdik.  

 2019 yılında yol haritanız ne olacak? Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz? 

2019 yılı yönümüzü ihracata çevirdiğimiz bir yıl oldu. Bunun adımlarını geçtiğimiz yılın son çeyreğinde atmaya başlamıştık. Yıl başından bugüne kadar Asya, Avrupa, Afrika kıtalarındaki birçok ülkeye ürünlerimizi gönderdik. İhracat yapmak, ülkemize döviz girdisi sağlamak bizi mutlu ederken aynı zamanda da aldığımız olumlu geri dönüşler iştahımızı ve konsantremizi daha da arttırdı. İlerleyen günlerde ürünlerimizi farklı ülkelerdeki kullanıcıları ile buluşturmayı hedefliyoruz.