Başar Elektromekanik, iskele kalıp sektörü başta olmak üzere birçok iş alanının en önemli destekçileri arasında yer alıyor. Çalışmalarında yeniliğe odaklanan marka, iskele kalıp sektörüne kaynak makinası ve otomasyonu üreterek hizmet veriyor. Başar Elektromekanik yatırım maliyeti düşük, kullanımı kolay ve garantili makinaları ile iskele kalıp sektörüne katma değer katıyor. 

Firmanın sektöre sunduğu en önemli çözümlerinden biri de kalas kaynak makineleri. Kalas yapı işlerinde zor koşullarda çalışanların üzerinde çalıştıkları iskele sisteminin en önemli parçası olduğunu belirten Şirket Ortağı Elektrik Mühendisi Rıza Ötenbülbül, ahşap parçaları çivi ile birleştirmenin, bunun üzerinde çalışmanın iş güvenliği açısından çok tehlikeli olduğuna işaret ediyor. Metal kalasların çok kez kullanıldığı ve daha sağlam olduğu için ekonomik ve güvenli olduğunu vurgulayan Ötenbülbül, ancak bu ürünün de kaynak işlerinin çok iyi kaliteli ve hızlı yapılması gerektğini, Kalas Kaynak makinalarının iki kalıpla ve bir çalışanla kullanıldığını açıklıyor. Ötenbülbül, “Birinci kalıp üzerine yerleştirilen parçalar kaynaklanırken ikinci kalıp boşaltılıp yeniden yerleştirilmektedir. Bu yöntem kabul edilebilir bir kaynak kalitesi sağlamakta, aynı zamanda üretim hızını da yükseltmektedir.” diyor. 

Başar Elektromekanik’in iskele kalıp sektörüne yönelik çözümleri arasında yer alan bir diğer çözümü ise kartezyen robotik kaynak makinası. Bu makinanın diğer makinalar gibi bir iş geliştirme projeleri olarak ortaya çıktığını aktaran Ötenbülbül hızlı, ekonomik ve yerli bir makineyle sorunun çözümlenmesi ve hızlı üretim için dört kaynak makinası çalışması gerekli olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi:     “Bu dört robot ve kalıpları yüksek bir yatırım maliyeti istiyordu. Bizim çözümümüz ise Kartezyen olarak çalışan eksenlere sahip yarı robotik çözümle geldi. Önce bir prototip ürettik ki ya satamazsak kaygısıyla... Çünkü Ar-Ge demek para harcamak demektir. Ülkemizin iskele kalıp alanındaki iyi firmalarından biri kahramanlık yaparak, bu makineyi satın aldı ve hemen arkasından bir tane daha sipariş verdi. Anladık ki iyi bir iş geliştirmiş oluyoruz.” diyor Başar Elektromekanik kartezyen robotik kaynak makinaları ile yurt içinin yanı sıra Rusya’da, Suudi Arabistan’da, Mısır’da H tipi ağır yük iskelesi ve cephe iskelesi üretiminde de başarıyla kullanılıyor. 

Başar Elektromekanik , iskele kalıp sektöründe kullanılmak üzere robot dışında robotsuz çözülebilecek işler için de çözüm sunuyor. Ötenbülbül, bazı makinalarının hem maliyet hem iş hızı bakımından robotla yarışabilir durumda olduğunu dile getiriyor. Satış öncesi iş analizinde müşterileriyle mutlaka görüştüklerini ifade eden Ötenbülbül, eğer parça üzerinde gerçekten bir robotik çözüm gerekiyorsa bunu açıklayarak hatalı yatırımı da önlemiş olduklarını vurguluyor.