BABA YAPI, "YAPI FUARI"NDA YERİNİ ALIYOR BABA YAPI, "YAPI FUARI"NDA YERİNİ ALIYOR

Kadın istihdamını ve fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği projelerle birçok şirkete ilham kaynağı olan Daikin Türkiye, sektöre kazandırdığı kadın bayileri ve teknisyenleriyle birlikte iklimlendirme alanına farklı bir soluk getiriyor. Her seviyedeki kadın çalışan sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Daikin Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt, "Son üç mali yıl içerisinde kadın çalışan sayımızı yüzde 81 oranında arttırdık. 2025 yılı hedefimiz ise kadın çalışan oranını yüzde 50'ye yükseltmek olarak belirledik. Kadın çalışan istihdamımızı sürekli yükselterek hedefimize doğru ilerliyoruz. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz projelerimizin taklit edilmesini ve çoğalmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. 

SEKTÖRE 16 GİRİŞİMCİ KAZANDIRDI

2014 yılında başlattığı Sakura Programı ile kadın girişimci sayısının çok az olduğu bir sektöre 16 yeni kadın girişimci kazandıran Daikin Türkiye, çevre ve tüketici dostu cihazlarıyla olduğu gibi eğitim ve sosyal sorumluluk projeleriyle de iklimlendirme sektörüne öncülük ediyor. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle başlatılan Sakura Kadın Girişimci Projesi’yle sektöre kazandırılan 16 yeni kadın girişimci; 130 saatlik yoğun bir eğitim sürecinden geçirilerek girişimcilikle ilgili tüm bilgileri almış, gerçek hayatta karşılaşabilecekleri olası konuları ve bunlara karşı gerekli tüm eylemleri ilk elden öğrenmişlerdi.

20  KADIN TEKNİSYEN YETİŞTİRİLDİ

Daikin Türkiye, “Kadın Yapar” mottosu ile 2017 yılında hayata geçirdiği “Sakura Kadın Teknisyenler Projesi” ile toplumda 'erkek işi' olarak görülen teknisyenlik mesleğini kadınların da başarıyla yapabileceğini ortaya koymuştu. Şirket bünyesinde çalışan 20 kadın teknisyen, ekipleriyle birlikte şantiyelere, evlere giderek arızaları gideriyor, proje ve denetleme faaliyetlerine katılıyor. Daikin Türkiye, 2022 yılında yeni kadın teknisyenlerini de sektöre kazandırmaya devam edecek.



KAYNAKTA DÜNYA ŞAMPİYONU

Daikin Türkiye'nin Sakarya Hendek’deki üretim tesisinde de kadın istihdamına büyük önem veriliyor. Bu tesisteki önemli üretim proseslerinden biri olan kaynak alanında çalışan kadın oranını yüzde 77’lere yükselten Daikin Türkiye, fırsat tanındığı takdirde kadınların üstesinden gelemeyecekleri bir iş olmadığının da en güzel öreneğini ortaya koyuyor. Daikin Türkiye çalışanı Aysun Poyrazoğlu’nun Daikin Europe N.V. ve Daikin Global’de düzenlenen kaynak yarışmalarında gösterdiği performansla 1.lik elde etmesi, hem Aysun’un hem de bu projenin başarısı olarak değerlendiriliyor. 

KIZ ÖĞRENCİLERE YÖNETİCİLİĞİN YOLUNU AÇIYOR

“İlk İşiniz Pasaport Almak” mottosuyla yola çıkan Daikin Türkiye, 2022 nisan ayı itibari ile sadece kız öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek Global Trainee yönetici yetiştirme projesi ile sektörde yine fark yaratacak. Bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan Global Trainee programıyla 10 kız öğrenci, yönetici geliştirme programı kapsamında Avrupa’da deneyim kazanacak.