Çimsa Çimento San. kralbet ve Tic. A.Ş.  konsolide finansal yapısıyla JCR Eurasia Rating tarafından “Mevcut ve Planlanan Tahvil İhraçlarının” derecelendirilmesi sürecinde Firmanın Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘A+ (Trk)’ seviyesinde teyit edilerek ve nota ilişkin görünümü “Stabil” olarak belirlendi.

JCR raporunda Çimsa’nın Uzun Vadeli Ulusal Not ve görünümünün “A+ (Trk)/Durağan” seviyesinde teyit edilmesinde etkili olan unsurlar şu şekilde ifade edildi: 

Çimsa’nın inceleme dönemlerinde gerçekleştirmiş olduğu önemli sabit kıymet yatırımlarının, iç pazardaki olumsuz koşullara rağmen sahip olunan güçlü EBITDA yaratma kapasitesinin, sahip olduğu üretim kapasitesinin, katma değeri yüksek ve dengeli ürün portföyünün, sektöründeki deneyimi ve marka bilinirliğinin, ihracat pazarlarına olan yüksek erişim gücü ve güçlü ve artan ihracat gelirlerinin, beyaz çimento alanında dünyada sahip olduğu gücünün, ayrıcalıklı konumunun ve mevcut rekabet gücünün bu başarıda etkisi oldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu JCR Eurasia Rating’in yaptığı değerlendirmeye yönelik  açıklama yapan Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, Çimsa’nın 50 yıl önce başlayan sürdürülebilir büyüme yolculuğunun, 2019 yılının sonuna doğru yeni bir aşamaya ulaştığını belirtiyor. 

"ÇİMSANIN YÜKSEK POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA TEYİT ETTİK"

JCR tarafından yapılan değerlendirmelerde yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride gösterildiklerine işaret ederek bundan mutlu olduklarını dile getiren Özcan, Raporda vurgulanan şirketlerinin gerçekleştirdiği değerli yatırımlar, sahip oldukları üretim kapasiteleri, katma değeri yüksek ve dengeli ürün portföyleri, çimento sektöründeki deneyimleri, ihracat pazarlarına olan yüksek erişim güçleri ve artan ihracat gelirleri ve beyaz çimento alanında dünyada sahip oldukları güçlü ve ayrıcalıklı konumlarıyla Çimsa’nın yüksek potansiyelini bir defa daha teyit ettiklerini açıklıyor.