Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan İzopoint markası, bu çalışmalarının neticesinde bugüne kadar birçok önemli çalışmaya imza attı. İzopoint Dış Cephe, İzopoint İç Cephe, İzopoint Teras Çatı ve İzopoint Zemin olmak üzere dört grup başlığında müşterilerine hizmet veren firmanın odaklandığı en önemli konulardan biri çevre ve insan sağlığı. Bu yaklaşımıyla ekolojik ürünlere imza atan firmanın öne çıkan ürünlerinden biri de İzopoint Dış Cephe Yalıtım. Doğal ve çevreci yapısıyla sağlıklı bir malzeme olan İzopoint Dış Cephe Yalıtım, içerisinde kullanılan doğal polimerlerin inorganik yapısıyla çevre dostu ve sağlıklı bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. 

Sıcak ve soğuk ısı geçirmeyen özelliğe sahip olan ürünün değerleri şu şekilde: Isı iletkenlik 0,049 W/mK, basınç dayanımı CS I 0,40 N / mm2, su emme W1 0,195 (kg/m2 min 0,5), yangın dayanımı yanmaz A1 (500 ), ses yutuculuk 25 db (3 cm/500 hz). 
Yangın dayanımı yanmaz A1 (500 ) olan İzopoint Dış Cephe Yalıtım ürünü, yanmazlık özelliği ile binaların yangına karşı dayanımını arttırıyor. 
Darbelere karşı yüksek direnç gösteren malzeme, esnekliği sayesinde çatlama ve kırılma yapmaması sebebiyle tutunma ve taşıyıcılık özelliği en üst seviyede yer alıyor. 

YAPILARIN NEFES ALMASINI SAĞLIYOR

Darbeli sesleri azaltmada üstün başarı sağlayan İzopoint Dış Cephe Yalıtım ürünün bir diğer önemli özelliği ise gözenekli yapısıyla yapının nefes almasını engellememesi. Bu yönüyle ürün iç mekanlarda sağlıksız yaşam ortamlarına ve küflenmeye sebep olan yoğuşma ve rutubetlenme oluşumunu engelleyerek sağlıklı bir yaşama alanı sunuyor.