Ülkemizi 57 yıl önce yalıtımla tanıştıran lider marka İzocam, sürdürebilirlik alanındaki projeleriyle sektöre örnek olmaya devam ediyor. İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, enerji verimliliğine ve çevreye yönelik yatırımları hakkında dergimize önemli açıklamalar yaptı. İzocam’ın hikayesinin başladığı 57 yıl önce var oluş amaçlarının doğal kaynaklara zarar vermeden, can ve mal güvenliğini dikkate alarak, enerji tasarrufu ve konfor sağlayan çevreci ve sürdürülebilir yalıtım çözümleri geliştirmek olarak tanımladıklarını hatırlatan Savcı, “Çıktığımız bu yolda, kaynakların verimli kullanılması, iklim değişikliği, sürdürülebilir yapıların inşası, enerji tasarrufu, çevreyi koruma ve yaşam kalitesini iyileştirme motivasyonu ile çalışan bir şirket olma özelliğimizi halen koruyoruz” dedi. Enerji tasarrufuna, insan sağlığı ve sürdürülebilirliğe katkı yapan ürünler geliştirdiklerini belirten Savcı, “Kurulduğumuz günden bu yana ürettiğimiz yalıtım ürünleriyle 650 milyon ton CO2’in atmosfere salımını önledik. Etkin bir enerji tasarrufunun ancak yalıtım ile mümkün olduğunu her zaman vurguluyoruz” diye konuştu. 

2030’A KADAR SERA GAZI EMİSYONUNU EN YÜZDE 33 AZALTMAYI HEDEFLİYOR

İzocam olarak yatırımlarında da çevre, sağlık ve sürdürülebilirliği merkeze alan bir anlayışla hareket ettiklerini kaydeden İzocam Genel Direktörü Murat Savcı,”Bu kapsamlardaki uzun vadeli hedeflerimizi hayata geçirebilmek adına tüm planlama ve çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sera gazı emisyonlarımızın azaltılması, su tüketimlerinin ve atık su oluşumlarının sınırlandırılması, alternatif ham madde kaynaklarının üretim süreçlerine adapte edilmesi ve döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak birçok proje çalışması 2030 yılı ve 2050 yılı sürdürülebilirlik hedeflerimize uyum sağlamak için detaylı programlar halinde ele alınıyor. İzocam olarak 2030 yılına kadar, direkt ve indirekt sera gazı emisyonlarını en az yüzde 33 azaltmayı, 2050 yılına kadar ise karbon nötr olmayı hedefliyoruz. Bu çerçevedeki yatırım planlarımızı 2021 itibariyle devreye almaya başladık. Konuyla ilgili çalışmalarımız önümüzdeki yıllar içinde artarak devam edecek” açıklamasında bulundu.

“TÜM TESİSLERİMİZ, TEMEL SEVİYE SIFIR ATIK BELGESİ’Nİ ALMAYA HAK KAZANDI”

Geçtiğimiz sene çevre dostu tesis hedeflerine katkı yapan önemli bir adım daha attıklarını belirten Savcı, “Tüm tesislerimiz Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen bu belge; tesisin, temel seviyede israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir dizi süreci tamamlamış olduğunu ifade ediyor. Yine enerji kullanım azaltımı çerçevesinde tüm tesislerimizde aydınlatma tiplerini çevreci uygulamalarla yeniledik” şeklinde konuştu.

ÇEVRE DOSTU AMBALAJLAMA

İzocam olarak, 2022 yılında da sürdürülebilirlik alanında verdikleri taahhütlere uygun olarak, atık azaltımı, enerji azaltımı ve CO2 salınım değerlerini azaltmaya yönelik projelerine devam edeceklerini ifade eden Savcı, “Bunların en başında yüksek sıcaklıkta fırınlarla çalıştığımız için fırın enerji kullanımını azaltıcı projeler ve kompresör verimlerinin artırılması projeleri geliyor. Diğer taraftan yakın dönemde mineral yün ürün grubumuzun ambalajlarını yenilemeye başlamıştık. İlk olarak İzocam Camyünü’nün ambalajlarını, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel hedeflere olan katkısını vurgulayacak şekilde yenilemiştik. 2021’de de İzocam Taşyünü’nün ambalajlarını, insan sağlığına ve çevreye duyarlılığı da ifad edecek şekilde yeniden tasarladık. Yarı şeffaf beyaz olan yeni ambalajlarda daha az boya kullanarak, ambalaj boyları ve kullanılan paketleme miktarları yeniden düzenlenerek çevre dostu bir ambalajlama elde ettik. Bu sene de diğer ürün gruplarımızda çevre dostu ambalaj çalışmalarına devam edeceğiz” diye konuştu.

‘DİJİTALLEŞME YOL HARİTASI’ BU YILIN ÖNCELİKLİ FAALİYETİ OLACAK

2021 yılı içinde Tarsus Tesislerinde yeni bir paketleme sistemine geçiş yapmak için gerekli tüm yatırımları gerçekleştirdiklerini kaydeden İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Bu sayede daha modern bir paketleme sistemine geçtik. Kesintisiz hizmet verebilmek için bu sene camyünü tesisimizdeki fırınlarda da sürekli yenileme çalışmaları ve yatırımlarımızı sürdürmekteyiz. 2022’de diğer bir yatırımız da dijitalleşme özelinde olacak. Özellikle saha çalışanlarımızın hayatını kolaylaştıracak, izlenebilirliği artıracak ve verimliliğimizi üst düzeye çıkaracak endüstri 4.0 projeleri üzerine yoğunlaşacağız. Bu konuda hem endüstriyel alanda hem de müşteri ve bayilerimize hizmet edecek ‘Dijitalleşme Yol Haritası’ bu senenin öncelikli faaliyeti olacak. Üretim tarafında da 3 yıllık stratejik plan çalışmalarımız çerçevesinde gerek yeni hat ve makine yatırımları, gerekse de mevcut üretim hatlarımızda kapasite artışına yönelik geliştirme faaliyetleri geçmiş yıllarda olduğu gibi devam edecek” dedi.

SYLVANA İSTANBUL VİLLALARINA BÜYÜK İLGİ SYLVANA İSTANBUL VİLLALARINA BÜYÜK İLGİ