İzmir'in merkezinde yer alan 6000 kişilik öğrenci yurdu kompleksi; yaklaşık 160 bin metrekare inşaat alanı üzerinde, altı yurt bloğu, üç sosyal tesis binası, bir yönetim binası ve diğer yan yapısal birimlerden oluşuyor. 237 milyon TL’ye yakın bir bedelle inşa edilen, T.C.Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın mega yurt kompleksinin gelecek yıl hizmete girmesi beklenmekte.. Bu projede fancoiller ve soğutma gruplarında kalitesiyle öne çıkan Aldağ-Ciat markaları tercih edildi.

VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK ÇÖZÜM

Türkiye iklimlendirme endüstrisinin merkezi iklimlendirme alanındaki en büyük ve modern tesisine sahip Aldağ ve Türkiye’deki faaliyetlerine Aldağ çatısı altında devam etme kararı ile pazar konumunu güçlendiren CIAT, İzmir’in yeni yurt kompleksi için iklimlendirme çözümlerinde tericihi oldu. Aldağ fan coil ailesinin, sağlıklı, estetik, uzun ömürlü üyeleri, yurt kompleksinin konfor koşullarını işletme dostu enerji ekonomisi ile sağlayacak. Bu proje için Aldağ markasını taşıyan; 2,53 – 10,84 kW soğutma kapasitesi aralığında 56 adet iki borulu kasetli döşeme tipi fancoil, 4,23 – 8,69 kW soğutma kapasitesi aralığında 691 adet iki borulu gizli tavan tipi fancoil ve 2,91 – 11,62 kW soğutma kapasitesi aralığında 202 adet iki borulu dört yöne üflemeli fancoil hizmete alınacak.

YENİ ECODESİGN YÖNETMELİĞİNİ ÜST DÜZEYDE KARŞILIYOR

Dünya iklimlendirme sektörünün enerji verimli ve çevre dostu ürün kategorisinin baş rol oyuncularından CIAT’ın POWERCIAT LX serisi 1305,6 kW kapasiteli hava soğutmalı su soğutma grupları, yeni EcoDesign Yönetmeliğinin gereklerini üst düzeyde karşılıyor. İzmir Yeni Yurt Kompleksi’nin CIAT markasını taşıyan POWERCIAT LX serisi soğutma gruplarının, EER (Enerji Verimlilik Oranı) değerinde A Sınıfında olduğu EUROVENT tarafından belgelendirildi. “Enerji mükemmelliği” savını, 4.5'e kadar SEER, 6.3'e kadar SEPR değerleriyle de destekleyen POWERCIAT LX, çevre ve ozon dostu soğutucu akışkanı, daha az malzeme kullanılarak dizayn edilen kompakt yapısıyla, özellikle iklim ve çevreye duyarlı modern tesislerin tercihi oluyor.