2012 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Anatek İskele, sektörünün önemli isimleri arasında yer alıyor. Yeniliğe önem veren marka, eğitim çalışmalarıyla sürekli kendini geliştirerek hedef kitlesine fayda sağlıyor. Yüksek malzeme envanteri ve profesyonel kadrosuyla ismini duyurmuş olan Anatek iskele, hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli projelerde tercih ediliyor. 
Rafineri, enerji santrali ve benzeri fabrika ve endüstriyel tesislerin kurulum ve işletme aşamalarında ve havalimanı, köprü, stadyum, AVM ve benzeri bina ve sanat yapılarının inşası esnasında kendi malzemesi ya da müşterisinin malzemesiyle iskele kurum söküm hizmeti veren firma, hizmet kalitesiyle öne çıkıyor. 

Anatek İskele’nin tercih edildiği zorlu projelerden biri de İstanbul Çöp Yakma Tesisi İnşaat Projesi. Yatırımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ana müteahhit firmasının İsviçreli Hitachi Zosen Inova ile Makyol Ortaklığı’nın olduğu proje tamamlandığında Türkiye’de bir ilk, Avrupa’nın ise en büyük çöp yakma tesisi olması planlanıyor. İstanbul Çöp Yakma Tesisi İnşaat Projesi tamamlandığında İstanbul’da oluşan evsel çöpü yakarak hem uzaklaştırma ve depolama maliyetini düşürülecek hem de yakılan çöpten elektrik enerjisi elde edilecek. Anatek İskele bu önemli projenin inşaatında çalışmaların ilerlemesinde etkin rol oynuyor. 

Tesisin mekanik montaj süresi boyunca iş iskelesi kurulum hizmetini vermekte olan Anatek İskele, tecrübesi ve kalitesiyle projeye avantaj sunuyor. Standartlara uygun iskele sistemleriyle tesiste çalışanların güvenli bir ortamda çalışmasına imkan tanıyan marka, aynı zamanda işin hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayarak iş hızını arttırıyor. 

İskele sistemlerinin enerji santralleri ve diğer tesisler için önemine dikkat çeken Anatek İskele Genel Müdür T. Tolga Üstün, bu tesislerin inşası ve işletme-bakım sürecinin sorunsuz olarak ilerleyebilmesi için tesisteki her bir ekipman ve tesisata güvenli bir şekilde ulaşabilmek ve o ekipman üzerinde güvenli bir şekilde çalışabilmek gerektiğini vurguladı. Üstün, bunun iskele ile mümkün olacağının altını çizdi. Müşterilerine sundukları hizmetlere dikkat çeken Üstün, bu çalışmalarıyla müşterilerine iskele malzeme stoku ve iskele kurulum personeli istihdamı yükünden kurtararak sadece kendi ana iş aktivitesine odaklandıkları, daha verimli bir operasyon içinde olmalarını sağladıklarını açıklıyor. 
İnşaat sektöründeki ölümlü kazaların önemli bir oranının çalışanın yüksekten düşmesiyle gerçekleşmesine dikkat çeken Üstün, bu durumda standartlara uygun olmayan malzeme ile standartlara uygun olmayan şekilde kurulmuş iskelelerin payının fazla olduğunu açıklıyor. Rezidans ve benzeri yüksek yapılarda sertifikalı malzemeleri ve profesyonel ekipleriyle kurdukları iskelelerin, yükseklikten bağımsız olarak aynı stabilite ve güvenlikte olması işin güvenli ve hızlı bir şekilde yapılmasını mümkün kıldığını dile getiren Üstün, “Yine bu tip projelerde de müşterimizi malzeme stok ve personel istihdamı yükünden kurtararak, ana işine odaklamasını sağlamak sunduğumuz avantajlardandır.” dedi.