IsoVoLL İzolasyon Sıvası birçok özelliği ile kullanıldığı yapılara avantaj sunuyor. En önemli avantajlarından biri binayı tek parça olarak kaplaması nedeniyle plakalı uygulamalarında yaşanan ısı köprülerinin oluşmayarak izolasyon verimliliğinde kayıp yaşanmaması.  Sıva şeklinde olduğundan ötürü binanın her noktasında, rahatlıkla ısı köprüsü oluşmadan uygulanabilen IsoVoLL’un, zamanla ısı iletkenlik değeri değişmiyor. 

IsoVoLL izolasyon sıvası binanın hava almasını sağlayarak sağlıklı bir yaşam alanına imkan tanır.  Hava geçirgenlik katsayısı 6 olan marka yapı içerisinde küf, önem gibi sorunların oluşmasının önüne geçer. 
Yeni binalarda IsoVoLL izolasyon sıvası kullanıldığında ağırlıktan, dolayısı ile bina inşasında kullanılacak malzemeden tasarruf söz konusudur. Bu özelliği nedeniyle IsoVoLL izolasyon sıvasının kullanıldığı binalar, depreme daha dayanıklıdır. Normal sıva ile karşılaştırıldığında IsoVoLL 100 metrekarelik bir dairede 9 tona kadar ağırlık avantajı sağlamaktadır. IsoVoLL’ün 1 metreküpü 120 kg iken normal inşaat sıvasının metreküp ağırlığı 1250 kg’dır.
Binanın ömrü boyunca aynı verimliliği muhafaza edebilen IsoVoLL izolasyon sıvası kullanım ömrü uzun olması sebebiyle ekstra bir tasarruf sunuyor. Aynı zamanda IsoVoLL esnek yapısı sayesinde kılcal ve rötre çatlaklara ve kırılmalara karşı azami dayanıklılık sağlar. IsoVoLL bina üzerinde yapılacak bir tadilatta veya başka bir durumda tamir edilebilir özelliğe sahiptir. Tek yapılması gereken, uygulama yapılacak yüzeyi hazırlamak ve IsoVoLL kullanmaktır.
 IsoVoLL izolasyon sıvasının öne çıkan bir diğer önemli özelliği ise suyu iten yapısıyla binaları suyun yol açtığı problemlerden korunmaya yardımcı olmasıdır. Ayrıca ürün yangına karşı da yalıtım sağlamaktadır. Aleve maruz bırakıldığında tutuşma eğilimi göstermeyen ürün yangında zehirli gaz salınımı yaparak zehirlenmelere yol açmaz. Esnek yapısından dolayı ses emici özelliğine sahip olan IsoVoLL izolasyon sıvası, daireler veya odalar arasındaki duvarlara uygulandığında ses yalıtımı sağlıyor. 

UYGULAMA KOLAYLIĞI

Uygulaması oldukça kolay olan IsoVoLL izolasyon sıvası, işçilikten ve zamandan tasarruf sağlayarak maliyetleri minimize eder. Malzemenin çelik mala veya makine ile duvara uygulanması yeterlidir. Ayrıca uygulama sırasında IsoVoLL bekleyebilmektedir. Kullanmadan önce sadece tekrar karıştırmanın yeterli olması da avantaj sunmaktadır. Tiksotropik özelliği ile durgunken jel kıvamında, karıştırıldığında ise viskoz gibi davranır. Bu özelliği ile dik yüzeylerde uygulama sırasında akma yapmaz.