Athena Residence, işlevsel, konforlu ve ferah bir yaşam alanı olarak kurgulanmış. 24 katlı, 2 blok ve 174 rezidanstan oluşan projenin; yeşil yaşam alanları, sinema salonları, spor salonu, havuz, aqua park gibi eğlenceli ve konforlu bir yaşamın tüm elementlerini bir arada barındırdığını vurgulayan Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy projenin öne çıkan yönlerini, mimari ayrıntılarını, sosyal olanaklarını ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıkları anlattı.

Şekerlisoy Topluluğu’nun yapılanması ve 2021 yılı değerlendirmesini alarak iş gündemi hakkında bilgi verir misiniz? Athena Residence projesi nasıl doğdu? 

Şekerlisoy Topluluğu olarak temellerimiz 2006 yılında Elazığ’da Gül Ecza Deposu’nun kurulmasıyla atıldı. 2010 yılında kuru gıda ve alüminyum profil ihracatı yaparak giriş yaptığımız Irak pazarında, daha sonrasında ise 2011 yılında inşaat ve enerji sektörlerinde yaptığımız yatırımlar sayesinde kazandığımız ivmeyi, topluluğumuzun kurumsallaşma sürecini tamamlayarak sürdürülebilir bir şekilde büyümeye çevirdik. 2013 yılında gayrimenkul yatırımlarına başlayarak 2014 yılında kendi turizm tesislerimizin ve konut projelerimizin inşası ile inşaat alanında da ciddi bir deneyim elde etmiş olduk. Dolayısıyla Şekerlisoy Topluluğu olarak şu anda Gayrimenkul, Turizm, Sağlık ve Girişim olmak üzere 4 farklı grupta faaliyet gösteriyoruz.

Kuruluşumuzdan bugüne her yıl hedeflerimizi tutturarak, toplamda 840 milyon TL ciromuz ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına girdik ve hızlı bir şekilde de büyümeye devam ediyoruz. 2021 yılı bizim için; gelişim, değişim ve büyüme yılı oldu. 2021 yılı için hedeflediğimiz 12 aylık ciro hedefimize yılın ilk 9 ayında ulaşarak yılı hedefimizin üstünde kapadığımızı söyleyebilirim. Bu büyümeyi önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz. Özellikle gayrimenkul alanında büyük yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceğimizi söylemek isterim. Bugünkü planlarımız ışığında bu yatırımların çıktısının önümüzdeki yıl yani 2022’de yüzde 20 büyüme gerçekleştirmemizi sağlayacağını öngörüyoruz. 2023’a kadar ise gayrimenkulde 160 milyon TL Ciro hedefliyoruz. 

Athena Residence’in doğuş hikâyesi bulunduğumuz bölgeye konforlu bir yaşam alanı sunmaktı aslında. Alt ve üst yapının en doğru şekilde konumlandırıldığı, bölgeye katkı sağlayan, şık, modern, işlevsel yaşam için yeni bir soluk olmak amacıyla yola çıktık. Öyle de oldu. 

Athena Residence’ın konumu nedir? Yeşili ve doğayı projenizle nasıl harmanladınız?

Akdeniz’in incisi Mersin’in Erdemli ilçesi Sultankoy’u bölgesinde yükselen Athena Residence; bulunduğu bölgenin tüm doğal güzellikleri ile yenilikçi bir yaşam deneyimi sunuyor. Rakiplerimize göre öne çıkan projelerimizden Athena Residence ile Mersin’de yeni bir yaşam alanı arayan herkese ayrıcalıklı bir yaşam fırsatı sunuyoruz. Akdeniz’in eşsiz havası ve manzarası eşliğinde şehir hayatının imkânlarını doğanın içerisinde özel bir konumda kurguladığımız bu proje; yeşil yaşam alanları, sinema salonları, spor salonu, havuz, aqua park gibi eğlenceli ve konforlu bir yaşamın tüm elementlerini bir arada barındırıyor.

Projede hangi mimari yönler ve ayrıntılar öne çıkıyor? Projenin özellikleri, sosyal olanakları ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıklar neler olacak? 

“Gel, gör, yaşa!” mottosuyla yenilikçi bir site yaşamı fırsatı sunduğumuz Athena Residence da her projemizde amaçladığımız gibi bölgenin yaşam koşullarına uygun, şık ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Bu da bizi en çok tercih edilen firmalar arasında olmamızı sağlıyor. 24 katlı, 2 blok ve 174 rezidanstan oluşan Athena Residence ile otel konforunda bir eve sahip olmakla beraber; özel spor salonu, havuz ve aqua parkı ile birlike, sinema salonları ve yeşil yaşam alanları ile konforlu bir yaşamın tüm elementlerini barındırıyor. 

Mersin’in en değerli yazlık projelerinden biri olan Athena Residence; Erdemli’nin en özel lokasyonlarından birinde bulunuyor. Projemiz Kızkalesi, Kanlı Divane, Cennet Cehennem Obrukları, Sebaste Antik Kenti ve Akkale’nin yakınında bulunan Athena; Erdemli ilçe merkezine 20, Silifke ilçe merkezine 30 kilometre mesafede yer alıyor. Mersin kent merkezine ise 55 kilometre uzaklıkta olan yapının çevresinde; birçok özel ve halk plajı ile önemli koylar yer alıyor. Akdeniz’in eşsiz deniz manzarası, orman ve tarihi su kemeri manzaraları ise bu güzel yaşam alanına eşlik ediyor. Şehrin tüm imkanlarının özel ve titizlikle konumlandırıldığı projede yeni yaşam alanı arayan herkes Akdeniz’in eşsiz havası ile buluşma imkanı buluyor. 

Projenin çevreye duyarlı, estetik, işlevsel, konforlu ve aynı zamanda güvenli, dayanıklı bir yapı olması adına yapı malzemeleri seçimi vb. hangi kriterler öne çıkıyor? 

Proje planlanırken tasarımda önem kazanan nokta bizim için, insanların yaşantılarını sürdürürken konut içerisinde ve dışında gerçekleştirdikleri eylemler oldu. Konutta işlev, bir bakıma kolay anlaşılabilen ve tanımlanabilen nokta olsa da; mekân ancak işlev ile ilişkilendirildiğinde daha anlaşılabilir ve tanımlanabilir bir boyut kazanmaktadır. Projemizi de bu doğrultuda konumlandırdık; işlevsel, konforlu ve ferah bir yaşam alanı.

Mimari tasarımlarda ise biçimi oluşturan en önemli öğelerden bir olan malzeme, yapılan tasarımın işlevleri karşılayabilmesinde de belirleyicidir. Malzeme; biçimin 11 temelini oluşturan yapısal öğedir. Bina üretim sürecinde yapı bütünlüğüne ufak bir parça olarak giren malzeme, yapının strüktürünü kuran ve belli bir biçime kavuşmasını sağlayan tek unsur olmaktadır. Buna bağlı olarak mimari alanda yapının kendisi ile sağlanan işlevsellik bir sonraki adımda yerini kullanıcıların istekleri doğrultusunda düzenlenen iç mekânlara bırakmaktadır. Daire planlarını tasarlarken, insanların hareket etmeleri, iş yapmaları ve dinlenmeleri için düzenlenmiş olmasına çok dikkat ettik. Bu yüzden iç mekânların biçim ve boyutları firmamız için çok önem taşımaktadır. Konut iç mekân tasarımının başarısını değerlendirmek için birincil ölçüt işlevsel olup olmadığıdır. İşlev tasarımın en temel seviyesidir. İşlevsel nitelikleri geliştirmek ve onları daha kullanışlı hale getirebilmek için yaşama alanlarını, tüketicinin ihtiyaçları doğrultusunda verimi yüksek konutlar şeklinde tasarlamaya çalışıyoruz. Özellikle bu projemiz ile bodur ağaçlarla peyzaj çalışması, yağmur suyu depolama, güneş enerji sistemleri gibi çevreye duyarlı uygulamaları devreye aldık. Ayrıca engelsiz bir yaşam için gerekli her ayrıntıyı yaşam alanımızda barındırıyoruz.

BANYOLARIN VAZGEÇİLMEZ İHTİYAÇLARI BANYOLARIN VAZGEÇİLMEZ İHTİYAÇLARI

Proje, yeni hangi teknolojileriyle öne çıkıyor? Bunları nasıl lanse ediyorsunuz?

CCTV (Kameralı Güvenlik Sistemleri), yangın algılama, güvenlik, giriş çıkış sistemleri olarak özetleyebiliriz. Tasarruf, konfor ve güvenlik binada ön planda… Bir binayı akıllı yapan bir takım temel özellikler var; iklimlendirme, havalandırma, yangın algılama, alarm, güvenlik, aydınlatma ve asansörlerin akıllı olması şart. 

2022’de başlanacak Athena Panorama ve Nixie projeleri hakkında da kısaca bilgi verir misiniz?  

Mersin’in yükselen yıldızı Erdemli’de hayata geçirilecek olan projelerimizde yaşamın  2023 yılında başlamasını hedefliyoruz. Konumu itibari ile kuzeydoğusunda Roma Su Kemeri, güneyinde Sultan Koyu, kuzeyinde Antik Roma şehri kalıntıları ve kendine ait özel koyu bulunmaktadır. Tüm bu doğal ve tarihi güzellikler mimari tasarımlarımıza da ilham verdi. Köklü, sağlam ve modern hayatın tüm inceliklerine yer verilecek olan projelerimizde, 3 cephesinde panoramik deniz manzarası, salonların hem yaşam alanı hem de manzara açısı çok iyi hesaplandı. Blokların lobi girişlerinde klasik tarzda modern dokunuşlar ile tasarlandı. Projelerimizde; yetişkin yüzme havuzları, çocuklar için yüzme havuzları ve doyasıya eğlenip keyifli vakit geçirebilecekleri aquapark, sinema salonları, oyun parkları bulunurken, büyüklerin iş toplantısı yapabilecekleri bir alana da yer verilecek.