Afix’in Türkiye’deki yapılanması hakkında bilgi verir misiniz? 

Firmamız 2011 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Belçika merkezli AFİX GROUP NV firmasının yüzde 100 iştirakidir. Grubumuz, 2004 yılından bu yana flanşlı iskele üretim ve satışı konusunda faaliyet göstermektedir. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde hizmet vermektedir. Türkiye’deki ilk fabrikamız 2015 yılında, Gebze Dilovası İmes Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçmiştir. Tüm ürünlerimiz burada üretilmekte olup ürünlerin bir kısmı yurt içi piyasada değerlendirilmekte, büyük kısmı da Belçika merkez ofise ihraç edilmektedir. Sürekli artan makine yatırımlarımızdan dolayı mevcut fabrikamıza ilaveten ikinci fabrikamız da, yine aynı bölgede 2018 yılında faaliyete geçmiştir.  İstanbul Sultanbeyli’deki lojistik merkezimiz 2017 yılı itibariyle hizmete girmiştir. Kiralık ürünlerimiz bu depodan sevk edilmektedir. 

İnşaat sektörüne hangi ürünlerinizle, nasıl bir fayda sağlıyorsunuz?

Bizim ana ürünümüz flanşlı iskeledir. Bu iskelenin endüstri, enerji santralleri, petrokimya tesisleri, tersaneler ve konser- festival- sahne gibi birçok alanda çok geniş kullanım alanları mevcuttur. Özellikle endüstriyel inşaatlarda, bakım onarım çalışmalarında 1500’den fazla ürün çeşidimizle müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını hızlı ve ekonomik bir şekilde karşılıyoruz. Ürünlerimizde, sektörden farklı olarak ST-52 çelik kullanıyoruz. Bu çelik, görece hafif ancak daha sağlam ürünler yapmamıza olanak sağlıyor. Sahada da iskele kurulum aşamasında işçilik ve zaman avantajı sağlıyor. Daha az sayıda personel ile daha hızlı kurulum imkanı yaratıyor. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz, planlarınız neler?

Biz, hizmet kalitemiz, çözüm odaklı yaklaşımlarımız ve servis hızımız ile müşterilerimizin işlerini kolaylaştırmaya odaklıyız. Müşterilerimizle uzun vadeli iş ortaklığı ilkesini benimsemekteyiz. Verdiğimiz hizmet ile fark yaratmaya gayret ediyoruz. Bunun da olumlu sonuçlarını alıyoruz. Bu anlayışın pazardaki yerimizi güçlendireceğine ve çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyoruz.