Demir-çelik, inşaat, döküm ve talaşlı imalat sektörlerinde edindiği 22 yıllık tecrübeye dayanan, iki yıldır yeni yerinde ve yeni kimliği ile faaliyetini sürdüren, her geçen gün gelişme kaydederek yoluna emin ve sağlam adımlarla devam eden Almetka, kalitesiyle öne çıkan bir marka. 

Kuruluş amaçlarının inşaat sektörünün önemli yapı taşlarından iskele ve kalıp imalatçılarına üretim, teknik destek, Ar-Ge ve inovasyon noktalarında çözüm ortağı olmak; gerek iş güvenliği gerek ise kalite ve zamanında ürün üretmelerini desteklemek olduğunu vurgulayan Genel Müdür Alper Kalaylı, şu anda Dilovası İmes Sanayi Sitesinde 2500 metrekare kapalı, 1500 metrekare açık sahası bulunan tesisimizde iskele, kalıp ve aksesuarları imalatı yaptıklarını açıklıyor. İnşaat, makine imalat, otomotiv, enerji ve iklimlendirme sektörlerinde de faaliyet gösterdiklerini ifade eden Kalaylı, iskele ve kalıp sektörüne geniş ürün gruplarıyla hizmet verdiklerini aktarıyor. Kalıp altı (H tipi) iskele ve bu sistemin gerekli aksesuarları, güvenlikli iskele yürüme yolu imalatı, güvenlik bariyer sistemleri, teleskopik dikme, payanda bağlantı sistemleri, ürün taşıma ve depolama paletleri ve kasaları ile iskele kalıp aksesuarları imalatı yaptıklarını aktaran Kalaylı, bu imalatları gerçekleştirirken özellikle belirli ürünler üzerinde tecrübelerini arttırarak çözüm ortağı oldukları iskele ve kalıp imalatçılarının zamandan, iş yükünden, maliyetten tasarruf etmelerini sağladıklarını vurguluyor. Kalaylı, ayrıca kalite ve inovasyona verdikleri değer doğrultusunda kullanıcıların daha güvenli, daha pratik ve uygun maliyetli ürünlerle çalışmalarına olanak sağladıklarının altını çiziyor. 

Kalaycı, hedeflerinin faaliyette bulundukları sektörlerde üretilen ürünler ve verilen hizmette çözüm ortağı oldukları firmalar için değer yaratmak, beklentilerine kalite ve istikrar ile karşılık vermek, yaratıcı, pratik ve ekonomik ürünleri çalışanları ve müşterileri ile birlikte geliştirerek faaliyet gösterilen alanlarda referans alınan bir firma olmak olduğunu dile getirdi. 

İskele ve kalıp sektörüne yönelik değerlendirmede bulunan Kalaycı, dolaylı yollardan 22 yıldır inşaat sektöründe en alt kademeden en üst kademelere kadar görev yaptığını hatırlatarak özellikle 1999 depreminden sonra şahit oldukları çok ciddi ve köklü değişikliklere dikkat çekiyor. İskele kalıp ve aksesuarları sektörünün gün geçtikçe geliştiğini ifade eden Kalaycı, hükümetin konuya olumlu ve istekli yaklaşımlarının meyvelerini yavaş yavaş aldıklarını açıklıyor. İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları incelendiğinde bunların yaklaşık yüzde 40’ının yüksekte çalışma sırasında yaşanan kazalar olmasına işaret eden Kalaycı, sözlerini şu şekilde tamamlıyor: “Kazaların nedenleri araştırıldığında ise standart dışı iskele ve aksesuar kullanımının çok önemli bir rolü ortaya çıkmıştır. Bu konuda gerek ilgili bakanlıkların gerekse TSE kurumunun çok ciddi çalışmalar sonucunda önemli yol katettikleri ortadadır. Buradaki en önemli konunun, kanun ve kuralların sahada efektif olarak denetlenmesi olduğunu düşünüyorum. Bu hem sektörün sağlam temeller üzerinde gelişmesini hem de iş kazalarında çok ciddi bir iyileştirmeyi sağlayacaktır. Denetleme konusu şimdilik efektif olarak yapılmasa da inanıyorum ki önümüzdeki dönemde gerek belediyeler gerekse ilgili bakanlıklar, gerekli denetimlerin hem iş güvenliği açısından hem de piyasadaki haksız rekabetlerin ortadan kaldırılması adına önemle üzerinde duracaklardır. Bu konularda üyesi olduğumuz İskele Kalıp Sanayicileri Derneğinin, son derece yapıcı ve sektörümüzü sağlam temellere taşıyacak faaliyetleri söz konusudur. Bizde Almetka olarak sektörün ileri gelen firmaları ile birlikte ülkenizin kalkınması, uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzün ve ihracatımızın arttırılması ve iş kazalarının önlenmesinde aktif rol oynamaktan gurur duyuyoruz.”