2014 yılının Şubat ayında Teknokon Grup bünyesindeki izolasyon işlerini yapmak amacıyla kurulan Teknopur ISP, aynı yılın Kasım ayında iskele işleri için bünyesinde bir departman oluşturarak iskele yatırımı yapmasıyla bu alanda da faaliyet göstermeye başladı.  2015 ve 2016 yıllarında Teknokon Grup bünyesindeki firmalar ile birlikte diğer tedarikçilere de hizmet vermeye başlayan marka, başaroı grafiğini her geçen gün arttırarak sektörde önemli bir oyuncu olmuştur. 
2018 sonunda yaklaşık 1650 ton flanşlı Layher marka iskele sistemleriyle çalışmalarını sürdüren firma, hem ürün hem de hizmet kalitesiyle öne çıkmaktadır. İş güvenliğinden ödün vermeden yaptığı çalışmalar nedeniyle özellikle bu konuda hassasiyeti olan büyük firmaların iskele alanındaki aranan markası olan Teknopur ISP, endüstri sektörüne fayda sağlamaktadır. Rafineriler, petrokimya tesisleri, enerji santralleri, gıda tesisleri, maden tesislerine Layher marka flanşlı iskele sistemleriyle müşterilerine üst düzeyde güvenli ve hızlı hizmet vermektedir. 

Enerji santrallerinin olmazsa olmazı olan iskele sistemlerinde kaliteli çözümler sunan Teknopur ISP, Erzincan İtliç gibi birçok önemli projenin tercihi oldu ve olmaya devam ediyor.