İskele sistemleri üretimi ile bugün yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da tercih edilen Yağmur İskele Sistemleri, farklı organizasyonlarda hedef kitlesiyle buluşmaya devam ediyor. Marka Gebze’de ileri teknoloji ile üretimini gerçekleştirdiği iskele sistemlerini ve kenar koruma sistemlerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 18-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da yer alan standında tanıttı.  Fuar boyunca yurt içinin yanı sıra yurt dışından gelen ziyaretçilerini de ağırlayan marka, TSE standartlarına sahip yüksek kaliteli çözümleriyle ilgi odağı oldu. 

Geçtiğimiz aylarda yaşanan ekonomik gelişmelerin sadece inşaat sektörünü değil birçok sektörü olumsuz etkilediğini belirten Yağmur İskele Sistemleri Genel Müdürü Ümit Yağmur, müşteri portföyünün çoğunluğunu oluşturan inşaat firmalarının yaşadığı bu durumun sektörü ve firmaları da etkilediğini açıkladı. Bu süreçte üretimlerine rutin hızlarıyla devam ettiklerini açıklayan Yağmur, yeni satış sahaları arayışına girdiklerini, bu çalışmalarının sonucunda başarılı olduklarını, ürünlerini satmaya ve kiralamaya devam ettiklerini açıkladı. 
Yurt içinde yaşanan ekonomik krizin firmalarını yurt dışı pazarındaki faaliyetlerini arttırmaya yönelttiğini aktaran Yağmur,  bu çalışmaları neticesinde bugün 25’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Daha önce çalışma fırsatı bulamadıkları birçok ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Yağmur, “2018 yılında birçok yeni firmadan sipariş aldık. İnşaat sektöründen, endüstriyel tesislerden, tersanelerden, yurt dışından gibi… Hammadde fiyatlarındaki bu ciddi artış yaşanmamış olsaydı daha fazla müşteriden, daha hacimli siparişler alacaktık. Kimi firma iş yavaşlattı, kimisi alımlarını durdurdu vs derken, ilerleyen süreçte hammadde fiyatlarının aşağıya yönde seyretmesiyle ertelenen alımlar bugünlere sarktı. Önümüzdeki günlerin daha aydınlık olacağını düşünüyorum.” 

Dış pazarda farklı ülkelere ihracat yapmak üzere araştırmalarına ve çalışmalarına devam ettiklerini açıklayan Yağmur, üretime devam ettikleri sürece ve hatta daha nasıl üretim rakamlarını arttırabileceklerini düşünürken, daha fazla firmaya ulaşmanın temel hedefleri olduğunu açıkladı.  Dolar ve Euro kurunun artmasıyla Türkiye’nin ihracat açısından daha önemli bir noktaya geldiğini dile getiren Yağmur, firmalarının Avrupa, Asya, Afrika ülkelerine flanşlı iskele, güvenlikli iskele ve kenar koruma sistemi satışı gerçekleştirdiğini ve sipariş almaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Yağmur İskele Sistemleri’nin üretimi yaptığı Flanşlı İskele Sistemi, dikey bağlantı elemanlarının her flanşına ayrı yönlerden sekiz adet yatay veya çapraz bağlantı elemanı montaj yapılabiliyor. Bu sistem yatay elemanlara bir dikmenin çevresinde 360 derecelik hareket kabiliyeti verir. Böylelikle sistem bina yüzeyindeki her türlü girinti ve çıkıntıya uyum sağlayarak pratik bir iş akışı sağlıyor. Sistem, her türlü flanş aralığına uygun bir biçimde üretilen yatay bağlantı elemanları, çapraz bağlantı elemanları ve topukluklarıyla güvenliği en üst düzey sunuyor. 
Yağmur İskele Sistemlerinin bir diğer önemli ürünü ise EN 13374 sertifikasına sahip kenar koruma sistemi. Kenar koruma dikmesi, kenar koruma paneli ve beton vidasından meydana gelen kenar koruma sistemi, galvanizli ve tek bir parçadan oluşuyor. Depolama ve montaj kolaylığı sağlayan Yağmur Kenar Koruma Sistemleri, bükümlü yapısı sayesinde yüksek dayanıma sahip. Uzun yıllar kullanılabilen malzeme, montajda kullanılan beton vidaları takılıp sökülebilir yapıda olduğundan defalarca kullanılmaya elverişlidir.