Galata Kulesi restorasyonu projelerinde hangi sistemleriniz kullanılıyor?

Galata Kulesi İstanbul’un sembol yapılarından. Yapılacak restorasyon çalışması ile bu sembol yapı daha da ihtişamlı olacak. Kulenin tamamının güvenli bir şekilde iskele ile sarılabilmesi için birçok kurulum modeli üzerinde çalıştık. Akabinde en hızlı kurulup sökülebilen, en güvenli modeli seçip uygulamaya koyulduk. Kule uzaktan bakıldığında dahi insanı etkiliyorken yakınından izlemek ayrı bir keyif. Restorasyon çalışmalarına katkıda bulunmak, bu ihtişamlı yapıyı gelecek yıllara güvenli bir şekilde aktarmak adına yapılan çalışmalarda adımızın yer alması ise büyük bir mutluluk.

Restorasyon projelerinde iskele sistemleri iş yapımında önemli. Restorasyon projelerinde yer almaya devam edecek misiniz? Şu anda gündeminizde olan diğer projeler neler?

Restorasyon çalışmaları ülkemizde son yıllarda oldukça yoğun bir şekilde gerçekleşiyor. Bu tarihi yapıları gelecek nesillere aktarmak adına bu çalışmalar çok önemli. Bu yapılar ülkemizin zenginlikleri bizim kültür varlıklarımız. Daha önce Sultanahmet Camii, Bayezid Camii, Topkapı Sarayı Surları gibi birçok restorasyon projesinde yer aldık ve yer almaya bu projelere destek olmaya devam edeceğiz.   

Yılın ikinci yarısına yönelik planlarınız neler?

Yılın ikinci yarısında, ilk yarısında olduğu gibi ihracat odaklı çalışmaya devam edeceğiz. Farklı ülkelere ulaşacağız, yeni talepler, yeni siparişler alacağız. Yabancı müşteriler ile çalışmak, onların taleplerine yönelik üretim yapmak bizim de gelişmemize imkan sağlıyor. Sürekli gelişen yapımıza çok uygun olan bu durumu çok seviyoruz.