Günümüzde dijitalleşme tüm sektörlere yön vermeye devam ederken, söz konusu süreçle beraber oluşan şeffaflık; proje planlaması ve maliyet kontrolünde etkin bir rol oynuyor.

SIM KONSEPTİYLE ÖNCÜ KONUMA GELDİ

Bu nedenle Layher, inşaat sektöründe ortaya çıkan BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) konseptinin, geçici yapılarda iskeleye nasıl uyarlanabileceğini araştırmaya başladı. İskele sistemleri, inşaat projeleri ve endüstriyel projelerden bağımsız olarak geçici köprü ve çatı sistemleri gibi bağımsız yapılar olarak da kullanılabiliyor.

Firma, tüm bunları bir araya getiren SIM (İskele Bilgi Modellemesi) konseptini geliştirerek, iskele sistemlerinde dijitalleşmenin öncüsü konumuna geldi.

GELECEĞİN İŞ MODELLERİNDE YERİNİ ALIYOR

1. LayPLAN Classic: Önceden tanımlanmış iskele uygulamalarının otomatik olarak planlanmasına izin vererek dijital planlamada bir başlangıcı kolaylaştırıyor. Şimşek İskeleden veya Allround İskeleden tasarlanmak istenen dairesel iskele, cephe iskelesi, kule iskele, hacimli iskele, merdiven kuleleri ve geçici çatılar için hızlı ve kolay şekilde çizim ve malzeme listesi elde edilmesini sağlıyor.

2. LayPLAN Material Manager: Otomatik olarak malzeme listelerinin oluşturulmasına ve düzenlenmesine imkan veriyor. Yapının kurulum planına göre malzeme listeleri etap etap çıkartılıp, düzenlenebiliyor.

3. LayPLAN CAD: Daha karmaşık geometriye sahip yapıların bir parçası olacak iskele sistemleri için LayPLAN CAD, içerisinde bulundurduğu 4 bine yakın parça çeşitliliğiyle büyük ölçekli projelerde dahi hızlı ve yaratıcı iskele sistemlerinin dizayn edilmesini sağlıyor. 3D modelleme sayesinde, iskele sistemleri ile yapı arasında çakışma kontrolleri yapılıyor.

4. LayPLAN to RSTAB: İskele yapılarının yapısal dayanım doğrulaması için genellikle çerçeve analiz programları kullanılıyor. LayPLAN TO RSTAB modülünü kullanarak, bir Allround İskele yapısı hakkında modellemeyle ilgili tüm bilgiler, Dlubal'dan RSTAB çerçeve analiz programına üç boyutlu olarak aktarılıyor. Bilgilerin otomatik olarak iletilmesi, model verilerinin yeniden girilmesine gerek olmadığı anlamına geliyor. Bu, kullanıcının büyük bir zaman tasarrufu elde edeceği ve modelleme sırasında olası bir hata kaynağından kaçınacağı anlamına geliyor.

5. LayPLAN VR Görüntüleyici: Ücretsiz LayPLAN VR Görüntüleyici, genel durumun gerçekçi bir mekansal izlenimini iletmek için iskele yapılarında sanal turlar yapılmasına olanak tanıyor. LayPLAN CAD'den alınan verilere dayanarak Layher, LayPLAN VR VIEWER'da görüntülenmek üzere sizin için VR modelleri oluşturabiliyor. Müşterinin VR sunumu için firmanın uzmanları ve ekipmanları ile yerinde destek veriyor.

SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA

LayPLAN Suite, sürecin her adımında sunduğu şeffaflık, proje planlaması ve maliyet kontrolünde sunduğu avantajlar sayesinde geleceğin iş modellemesinde yerini şimdiden aldı.